nečiste namjere? / Koordinator Stožera za obranu sisačke rafinerije: 'Otvoreno tvrdim da u INA-i lažu, neka javno objave kako i zašto smo u minusu'

'Nažalost, iza korporativnih komunikacija se skrivaju neki ljudi. Nikad nismo dobili dokaze da je ova rafinerija u minusu', tvrdi Sekulić

24.8.2017.
18:48
VOYO logo

U Sisku je aktiviran stožer za obranu rafinerije i radnici najavljuju da neće dopustiti MOL-u da ugasi njihova radna mjesta.

600-tinjak radnika Sisačke rafinerije i njihove obitelji žive u neizvjesnosti, zbog loših iskustava sada možda pušu i na hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš reporter Petar Panjkota bio je na terenu u Sisku gdje je razgovarao s Predragom Sekulićem, koordinatorom Stožera za obranu Rafinerije Sisak. 

Gospodine Sekulić, ministrica Dalić tvrdi da nemate razloga za zabrinutost, zbog čega im ne vjerujete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni kao i svim radnicima je to drago čuti, međutim svjedoci smo da se od Badnjaka ništa nije poduzelo. Slaba je komunikacija između Vlade i radnika. U stožeru su i rukovodeći kadar i ljudi koji vode kompaniju, treba razgovarati s njima. Mol stalno radi nama iza leđa i nastoji zatvoriti ovu rafineriju. Znamo da su preuzeli dio BiH i Slovenije, da ondje kupuju benzinske postaje. Rekao bih da se iza svega krije neprijateljsko preuzimanje INA-e od strane MOL-a. 

Danas se INA oglasila, kažu da ono zbog čega ste se vi aktivirali, taj transfer nafte prema Rijeci, da se to još nije krenulo događati, da će to biti tek testna faza, a ističu i da je negativan tijek novca prošle i ove godine godine bio 119 milijuna kuna. Kako to komentirate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, iza korporativnih komunikacija se skrivaju neki ljudi. Nikad nismo dobili dokaze da je ova rafinerija u minusu. Negativan tijek novca znači nešto suprotno, pozivam gospodina Aldota da pojasni hrvatskoj javnosti zbog čega je ova rafinerija negativna i zašto je treba zatvoriti. Otvoreno kažem da iz INA-e lažu, nalog je izdan u poslijepodnevnim satima, danas je trebao biti utovar, da nismo reagirali vjerojatno bi ga i bilo. Štitimo sebe, svoje živote i naše obitelji. U konačnici štitimo ovaj grad, štitimo INA-u i energetsku neovisnost RH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo