DODJELA U SIJEČNJU / Kontroverzna drama i komedija o recesiji dominiraju Zlatnim globusima

"Carol", priča o udanoj starijoj ženi koja se 50-ih godina prošlog stoljeća zaljubljuje u mladu djevojku skupila je pet nominacija, uključujući za najbolju dramu, redatelja, scenarij te glumice Cate Blanchett i Rooney Marru

10.12.2015.
21:30
VOYO logo

Romantična drama "Carol" i komedija o Wall Streetu "The Big Short" osvojili su u četvrtak najviše nominacija za filmsku nagradu Zlatni globus.

"Carol", priča o udanoj starijoj ženi koja se 50-ih godina prošlog stoljeća zaljubljuje u mladu djevojku skupila je pet nominacija, uključujući za najbolju dramu, redatelja, scenarij te glumice Cate Blanchett i Rooney Marru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurencija će joj u kategoriji najbolje drame je "The Revenant", psihološki triler "Room", priča o istrazi seksualnog zlostavljanja u Katoličkoj crkvi "Spotlight" i "Pobješnjeli Max: Divlja cesta", čija je nominacija u toj kategoriji, u kojoj se rijetko nađu visokobudžetni blockbusteri, veliko iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spotlight", najizgledniji dobitnik Oskara za najbolji film, osvojio je nominacije u kategoriji drame, redatelja i scenarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"The Big Short", koji pruža uvid u to kako se rasprsnuo nekretninski balon koji je 2008. doveo do recesije u SAD-u, predvodi kategoriju komedije s četiri nominacije: za najbolju komediju, scenarij i glumca Christiana Balea i Stevea Carella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tu će se nagradu boriti sa svemirskom avanturom "The Martian", ludorijom Melisse McCarthy "Spy", komedijom "Trainwreck" te filmom "Joy", inspiriranim pričom o ženi koja je dizajnirala čudotvorni Miracle Mop.

Zlatni globus, koji će biti uručen u siječnju, spada među najvažnije indikatore nadolazećih Oscara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlogodišnji dobitnik Zlatnog globusa za najbolju komediju/mjuzikl "Birdman" osvojio je Akademijinu nagradu za najbolji film.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo