JASNO I GLASNO / Kontra partnera u Vladi: HNS protiv prijedloga Obiteljskog zakona kojim bračni par bez djece nije obitelj!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Predlažemo doradu zakona i pozivamo na ozbiljnost', poručuju iz HNS-a

28.9.2017.
11:50
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

"Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati neće podržati prijedlog novog Obiteljskog zakona koji je jučer pušten u javnu raspravu. U 21. stoljeću potpuno je neprihvatljiva definicija obitelji koja kaže da bračni par bez djece nije obitelj", poručuju.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Novi Obiteljski zakon donosi niz promjena: bračni par bez djece - nije obitelj?!

"Sloboda u planiranju obitelji i odlučivanju o rađanju djece koja se i ovim prijedlogom zakona osporava, jedna je od temeljnih sloboda. Također, novim prijedlog Obiteljskog zakona izvanbračni parovi moći će samo u iznimnom slučaju posvojiti dijete, dok je u isto vrijeme u Hrvatskoj čak 80 tisuća parova neplodno. Što je s roditeljima koji su tijekom života izgubili dijete? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je u Vladu RH unio liberalni svjetonazor i uvijek će stajati na braniku ljudskih prava i građanskih sloboda, kao i prava na privatnost i odabir životnog stila. Osjetljiva ideološka i svjetonazorska pitanja moraju se shvatiti ozbiljno, sve ostalo šteti svakoj osobi pojedinačno, ali i društvu u cjelini. 

Vrijeme je i da se promjeni trenutna praksa kojom se prijedlozi zakona odmah nakon radnih tijela puštaju u javnost i na taj način izazivaju zbrku u javnosti. Predlažemo da se ovaj prijedlog zakona povuče iz javne rasprave na doradu kako nepotpuna rješenja ne bi dodatno izazvala lošu percepciju u javnosti", kažu u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo