PROMO / Koncert Zorana Predina u Cave Romane - bratska posveta vječnom Arsenu

Image
Foto: Promotivna fotografija (Nu - nu production d.o.o.)
30.7.2019.
14:42
Promotivna fotografija (Nu - nu production d.o.o.)
VOYO logo

Sinoć je Zoran Predin pred vjernom publikom u vinkuranskom kamenolomu na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane, predstavljajući svoj novi album Zoran pjeva Arsena, pokazao da samo veliki znaju prepoznati vječne, bezvremene umjetnike.  

Predinova posveta njegova jubilarnog albuma Arsenu Dediću, bratu po kantautorstvu i glazbenom uzoru, oživila  je Arsenov bogat opus na jedinstven način, poštujući autorsko naslijeđe i kompozicije do kraja, a istodobno stvarajući novi izvorni tonalitet u gipsy swing aranžmanima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suradnji s Damirom Kukuruzovićem i njegovim bandom Django Group te violinistom Brunom Urlićem, Predin je uz pjesme s novog albuma izveo i svoje najveće hitove, što je publika nagradila.  

Kako glazbeni kritičari kažu: "samo je Predin mogao izaći na kraj s interpretacijom bogatog Arsenovog opusa jer pozna njegov kantautorski posao i njegovu znamenitu povijest", no činjenica je da se tek neznatni broj autora usudi obraditi drugog autora. Naime, samo veliki znaju prepoznati vječne, bezvremene vrijednostim, što publika vjerno potvrđuje kupujući albume i posjećujući brojne koncerte na kojima ne izostaje ni glasni poziv na bis kao što je to bio i slučaj u vinkuranskom kamenolomu Cave Romane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj koncerta, koji se održavao dan nakon Arsenova rođendana i na najtužniju godišnjicu kada nas je napustio, u srcima vječno prisutan glazbeni velikan Oliver Dragojević, Predin je publiku pozvao da se okrenu prema Korčuli te da zajedno zapjevaju legendi, uz duboko-emotivne Arsenove stihove: … tamo, tamo da putujem, tamo, tamo da tugujem... 

Dok impozantne, prirodne kamene skulpture Cave Romane odjekuju Arsenovim vječnim klasicima u Predinovoj izvedbi Kuća pored mora, Ni ti, ni ja, Imenom sam tvojim zvao, Pamtim samo sretne dane… festivalska se pozornica priprema za fantastičnu predstavu "Istarske priče" u režiji Roberta Raponje koja će se održati u srijedu, 31. srpnja  u 21 sat, a ulaz je za publiku besplatan. Ulaznicu je potrebno rezervirati slanjem maila info@caveromane.com ili pak telefonski na +385 52 222 116. Predstava je višejezična, razigrana i prilagođena svim uzrastima, a publiku očekuju priče, mitovi i legende o Istri koje će umjetnici izvesti s posebni žarom i iznimnim artističkim umijećem. 

Festival Rocks&Stars @ Cave Romane nastavlja se u kolovozu  velikim koncertom Umberta Tozzia koji prvi puta 8. kolovoza nastupa u Hrvatskoj i to u Vinkuranu. Nekoliko dana poslije, 12. kolovoza održat će se koncert ABBBAZZIA - The Unforgettable Experience, istinski nezaboravna interpretacija hitova ABBA-e, kultnoga švedskog benda iz 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća Velika festivalska završnica 17. 8. rezervirana je za glazbenu divu Josipu Lisac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice za koncerte Umberta Tozzia i Josipe Lisac potražite na eventim.hr i na prodajnim mjestima u sustavu Eventima, a koncert ABBBAZZIA - The Unforgettable Experience besplatan je za posjetitelje, uz prethodnu rezervaciju mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo