RTL DANAS DOZNAJE / Konačna odluka! Bruxelles dopustio svinjokolju u Slavoniji! Dobra vijest i za osječko-baranjske svinjogojce

Image

Podsjetimo, posljednji slučaj afričke svinjske kuge u Hrvatskoj je zabilježen 29. studenoga. Odluka Odbora na snagu stupa idućeg tjedna, objavom u Službenom glasniku Europske unije

15.12.2023.
13:59
VOYO logo

RTL Danas doznaje da je Stalni odbor za zdravlje bilja i životinja Europske komisije jednoglasno je odobrio početak svinjokolje u slavonskim županijama pogođenima afričkom svinjskom kugom.

Riječ je o Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji u kojima se bolest najviše proširila, a dobra je vijest za uzgajivače svinja u Osječko-baranjskoj županiji da će i oni moći početi s kolinjem jer su pregovarači iz Ministarstva poljoprivrede uspjeli izboriti taj status mjesec dana prije roka u kojem se trebala donijeti odluka za tu županiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, posljednji slučaj afričke svinjske kuge u Hrvatskoj je zabilježen 29. studenoga. Odluka Odbora na snagu stupa idućeg tjedna, objavom u Službenom glasniku Europske unije.

Dodajmo da se oko svega oglasio i premijer Plenković na svom Twitter profilu gdje kaže da je Stalni odbor donio pozitivnu odluku za Hrvatsku te da se uvode nove zone, odnosno blaži režim za svinjogojce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će omogućena trgovina svježim mesom i svinjokolja na objektima za vlastite potrebe, uz poštivanje biosigurnosnih i drugih uvjeta. Osim zoniranja Vukovarsko-srijemske i dijela Brodsko-posavske županije, nova zona i prije roka proširena je na Osječko-baranjsku županiju", napisao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Gotovi prosvjedi seljaka: 'Možemo reći da smo pobjednici, ovih 15 dana nije uzaludno. Borba će trajati i dalje!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo