izbori u sdp-u / Komadinin stožer prijavio nepravilnosti: u kutijama i prije otvaranja birališta pronađeni ispunjeni glasački listići

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik SDP-ove izborne komisije Vedran Lendić je potvrdio da su primili dojavu o nepravilnostima

2.4.2016.
14:04
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Stožer kandidata Zlatka Komadine prijavio je nepravilnosti Povjerenstvu za izbor predsjednika Socijaldemokratske partije. Potvrdio je to predsjednik tog povjerenstva Vedran Lendić, koji je kazao kako će se o tome znati više navečer, nakon što predsjednici županijskih izbornih povjerenstava dostave svoja izvješća.

Image
sdp bira predsjednika /

I Komadina i Milanović uvjereni u pobjedu: poručuju da neće biti nikakvog revanšizma

Image
sdp bira predsjednika /

I Komadina i Milanović uvjereni u pobjedu: poručuju da neće biti nikakvog revanšizma

Stožer Zlatka Komadine izvijestio je da je bilo nepravilnosti na nekim glasačkim mjestima u stranačkim organizacijama u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Neka su bila otvorena prije najavljenog vremena, primjerice, u 9 ili 11 sati, umjesto u najavljenih 14 sati. To znači, navode u stožeru, da na biralištima u tom razdoblju nije bilo osoba koje bi nadzirale glasovanje. Izvijestili su također kako je u Šibeniku pri službenom otvaranju glasačkog mjesta već zatečen ispunjen jedan listić u glasačkoj kutiji, a glasačko mjesto u Tribunju je premješteno bez prethodne najave u Vodice.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik SDP-ove izborne komisije Vedran Lendić na upit Hine o tim nepravilnostima, naveo je da izbori idu svojim tijekom te da "za sad ne može ništa loše reći o njihovu odvijanju". Potvrdio je da su primili dojavu o nepravilnostima od stožera Zlatka Komadine i rekao da će se o tome znati više navečer, nakon što predsjednici županijskih izbornih povjerenstava dostave svoja izvješća. 

Lendić je pak za RTL rekao kako nisu primili nijednu konkretnu primjedbu na regularnost izbora te da su se sve prijave dosad odnosile na radno vrijeme biračkog mjesta u manjim sredinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik šibensko-kninske županijske izborne komisije SDP-a Josip Zanze rekao je Hini da je jutros na glavnom biračkom mjestu na unutarstranačkim izborima SDP-a, u Ulici Stjepana Radića u Šibeniku evidentirana nepravilnost u glasovanju. Umjesto u 9 sati, kako je bilo najavljeno, birački odbor dozvolio je glasovanje oko 8 sati, a o tome nije obavijestio ostale birače. 

Grešku koja je najprije odgovornost šefa biračkog odbora, kaže Zanze, primijetili su predstavnici Komadininog izbornog stožera i upisana je u zapisnik, a komisija u Zagrebu će odlučiti što dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Greške se događaju, a stranka će sutra, nakon izbora, opet funkcionirati kao jedno tijelo, kazao je Zenze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo