najavio svoj program / Komadina: 'Vrijeme je za demokratski i moderan SDP, samo tako opet možemo biti pobjednička stranka'

Kandidat za predsjednika SDP-a ističe tri ključna politička cilja za budućnost SDP-a i Hrvatske na kojima će se temeljiti Programske smjernice za bolji SDP, dokument koji će Komadina ubrzo predstaviti članstvu SDP-a i hrvatskoj javnosti.

16.1.2016.
14:08
VOYO logo

Novo vrijeme sa sobom nosi nove izazove za SDP, koji se mora mijenjati i postati otvorena stranka, stranka svih svojih članova, stranka koja okuplja i privlači građane i stranka, koja će, mijenjajući sebe, mijenjati i Hrvatsku, poručuje na svom Facebooku potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina

"Naša stranka mora postati demokratska i moderna promjena, ona koju želimo vidjeti u društvu. Prvo moramo demokratizirati i modernizirati sebe, da bismo mogli demokratizirati i modernizirati društvo. Vrijeme je za promjene, za demokratski i moderan SDP", naglašava Komadina i ističe kako SDP mora postati moderna, značajno više socijaldemokratska stranka po sadržaju i načinu djelovanja, a ne samo po nazivu. "Samo tako SDP ponovno može postati pobjednička stranka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina ističe tri ključna politička cilja za budućnost SDP-a i Hrvatske: kreiranje programa SDP-a i javnih politika kao pokretača gospodarskog i društvenog razvitka Hrvatske, demokratizaciju i decentralizaciju stranke te okupljanje svih socijaldemokratskih snaga u stranci i društvu, kroz koje će se okupiti stranački ljudski potencijal, društveni intelektualni potencijal i različiti društveni dionici koji mogu doprinijeti napretku Hrvatske.

Najavljuje kako će se na ovim ciljevima temeljiti Programske smjernice za bolji SDP, dokument koji će Komadina ubrzo predstaviti članstvu SDP-a i hrvatskoj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina jasno ukazuje da demokratizacija SDP-a podrazumijeva decentralizaciju i sudjelovanje članstva u odlučivanju, u kreiranju programa i politika te u donošenju odluka i kadrovskoj politici stranke. "Politiku i političko moramo vratiti u stranku, a stranku moramo vratiti članovima", jasan je Komadina. 

U Programskim smjernicama za bolji SDP, Komadina najavljuje da će jasno definirati četiri stupa demokracije u stranci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. proširenje modela 'jedan čovjek-jedan glas', uvedenog prije osam godina, i za ostale dužnosti u SDP-u
2. zalaganje za preferencijalno glasovanje stranačkih  organizacija za liste kandidata za predstavnička tijela u državi, kao što su npr. Sabor ili gradska vijeća
3. otvaranje rasprave o stranačkim predizborima za kandidate za izvršnu vlast 
4. otvaranje stranačkog i javnog dijaloga o programu, politikama i statutu, u kojoj će svoj doprinos moći dati svi članovi, sve organizacije i progresivne snage u društvu. 

"Otvorit ćemo stranku članstvu i javnosti te pokrenuti dijalog s hrvatskim društvom", naglašava Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno, Zlatko Komadina poručuje: "Kandidiram se za predsjednika SDP-a jer zajedno s članstvom želim mijenjati SDP. Stiglo je vrijeme promjena. Povjerenje članstva obvezuje me da zajedno promjenama stvorimo uspješan SDP. SDP, to smo svi mi!".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo