KOMADINA SE SLOŽIO S PLENKOVIĆEM: / 'Ne možeš sve znati, uvijek vjerujem u ljude'; Otkrio je i za koga će glasati na izborima u SDP-u

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Zlatko Komadina vjeruje da je uhićenje člana SDP-a Vinka Grgića u aferi Janaf naštetilo ugledu stranke: 'On može podnijeti ostavku što bi možda i trebao'

20.9.2020.
14:46
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

V.d. predsjednika SDP-a Zlatko Komadina komentirao je za N1 aferu Janaf zbog koje je i uhićen i njihov član Vinko Grgić, ujedno i kandidat za člana Predsjedništva SDP-a, samo tjedan dana prije unutarstranačkih izbora u SDP-u.

"Naime, žao mi je da je došlo do ove situacije, da je Sabor startao s ova tri slučaja među kojima je i Vinko Grgić. Ono što se sad događa, kada su istražne radnje u ovoj fazi, nemamo statutarne mogućnosti reagiranja, nego ako se digne optužnica, tada ide kategorija suspenzije. Puno toga je nelogično, međutim, presumpcija nevinosti je jednostavno ugrađena u statute, tijela i akte stranke, tako da je puno toga na njemu samome. On može podnijeti ostavku što bi možda i trebao", rekao je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li ovaj slučaj učiniti štetu ugledu stranke odgovorio je potvrdno. "Svakako da je. U pravu ste".

Image
LUKSUZNI ŽIVOT UHIĆENOG GRADONAČELNIKA: /

Evo kako šeta svojom velebnom vilom na dan vjenčanja

Image
LUKSUZNI ŽIVOT UHIĆENOG GRADONAČELNIKA: /

Evo kako šeta svojom velebnom vilom na dan vjenčanja

Predsjednik stranke ne može sve znati

Komadina se složio sa izjavom premijera Andreja Plenkovića da ne može predsjednik stranke znati sve o svim članovima. "Pa ne može sve znati, ja u stranci poznajem stotine ljude, ali neke samo ovlaš. Ne možeš jednostavno toliko znati, to je tako. Ja sam uvijek iznenađen, uvijek vjerujem u ljude - u pozitivnom smislu. Nastojiš uvijek vjerovati da su dobre namjere kod svakog čovjeka", ističe Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za unutarstranačke izbore u SDP-u, Komadina kaže kako je sve spremno. "Mogu vam otvoreno reći za koga ću glasati. Glasat ću za Mirelu Ahmetović upravo jer je novo lice na našoj sceni. Jedina je koja se nije bavila prošlosti, izbornim inženjeringom ili bitkama."

"Ovi koji se zaklinju u to da neće biti podjela ustvari svojim izjavama rade podjele. Pa imate izjave da u novom SDP-u nema mjesta za stari SDP. Ja ne znam što je to stari ili novi SDP, ja znam samo SDP. Ne znam hoće li neki moći tako uspješno složiti stranku da ne bude podjela, a zazivaju podjele kroz vođenje izbornog procesa, a bili bi predsjednici Predsjednik mora integrirati, okupljati", rekao je te dodao da se ničega ne boji upitan boji li se odmazde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo