KOLINDINA KADROVSKA KRIŽALJKA: / Predsjednica glasnogovornicom imenovala osobu koju je kao ministrica smijenila nakon narkoafere

Image
Foto: Pixsell
30.8.2017.
14:16
Pixsell
VOYO logo

Ivana Crnić na mjesto glasnogovornice dolazi nakon odrađenog mandata u generalnom konzulatu Hrvatske u Mississaugi u Kanadi. Crnić je prije toga bila glasnogovornica tadašnjeg Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, a 2006. godine s te ju je dužnosti smijenila upravo tadašnja ministrica - Kolinda Grabar-Kitarović!

Naime, Crnić je smijenjena nakon što je u tom ministarstvu izbila svojevrsna narkoafera. Novinari su otkrili da je tadašnja ministrica vanjskih poslova pokušala zataškati skandal u hrvatskom konzulatu u Los Angelesu, gdje je suprug djelatnice ministarstva Božice Barišić uhićen tijekom kupoprodaje droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su iz ministarstva tvrdili da Božica Barišić nije povrijedila službenu dužnost i da nema razloga za njezino povlačenje s dužnosti, nekoliko dana kasnije ipak je povučena iz konzulata. Službeno, povučena je jer "nije pravodobno obavijestila Ministarstvo o slučaju uhićenja g. Barišića u Los Angelesu, čime je nanijeta šteta ugledu Republike Hrvatske", kako je tada pisalo u obrazloženju iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Smijenjena je tada, neki su rekli žrtvovana, i glasnogovornica ministarstva Ivana Crnić, koja je sada imenovana novom glasnogovornicom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, one iste koja ju je smijenila kad je bila ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo