KOLINDIN URED: / Ni ministar ne zna koliko će to sve koštati. Treba zaposliti ljude, tu je službeni auto, vozač, osiguranje, njezina naknada...

Image
Foto: PIXSELL, Josip Regović

Ministar financija Zdravko Marić potvrdio je kako nije vidio specifikaciju troškova Ureda bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te da ne zna koliko će biti zaposlenih,

13.2.2020.
10:18
PIXSELL, Josip Regović
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak kako još nije vidio specifikaciju troškova za Ured bivše predsjedniceKolinde Grabar-Kitarović. "Ne znam, nisam vidio specifikaciju, ako je poslano u Ministarstvo financija nisam vidio", rekao je Marić uoči sjednice Vlade.

Image
PREDSJEDNICA NA ODLASKU PODNIJET ĆE ZAHTJEV ZA URED: /

'Kolinda neće tražiti nikakvu vilu ili slično, prihvatila bi nekakav stan'

Image
PREDSJEDNICA NA ODLASKU PODNIJET ĆE ZAHTJEV ZA URED: /

'Kolinda neće tražiti nikakvu vilu ili slično, prihvatila bi nekakav stan'

Dodao je da će sve komunicirati kada on i Ministarstvo budu imali više informacija. "Ne znam ni broj ljudi, ni broj zaposlenih, ni prostor, ne mogu napamet iz glave govoriti", kaže Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji navode kako će bivša predsjednica Grabar-Kitarović već ovog tjedna podnijeti zahtjev Vladi da joj osigura prostor u kojem bi bio njezin Ured. Osim prostora, ima pravo i na službeni automobil, vozača i osiguranje. Bivša predsjednica također će u prvih šest mjeseci imati pravo na naknadu u visini sadašnje plaće, dok će u drugih šest mjeseci imati pravo na pola plaće.

Ministar Banožić potvrdio: Podnesen je zahtjev da joj se dodijeli Ured

Ministar državne imovine Mario Banožić potvrdio je u četvrtak da je Kolinda Grabar-Kitarović podnijela zahtjev da joj se dodijeli Ured bivšeg predsjednika RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo sam čuo da postoji dokument kojim je podnesen zahtjev, kod mene još nije došao. Sukladno Zakonu o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti ona ima pravo na ured, vozača i dva službenika", rekao je Banožić novinarima pred Banskim dvorima.

Najavio je da će njegovo ministarstvo nastojati ispuniti zakonsku obvezu, a tek će vidjeti kakav prostor će dodijeliti Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako postoji nekoliko lokacija koje imaju u vidu, ali ih ne želi javno komunicirati dok ne vide zadovoljavaju li sve uvjete.

Naglasio je kako prostori koje bi koristila bivša predsjednica trebaju biti adekvatni i reprezentativni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša predsjednica, uz Ured, imat će pravo na naknadu u prvih šest mjeseci u visini sadašnje plaće, dok će u drugih šest mjeseci imati pravo na pola plaće.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo