KOLINDA SE POZVALA NA MARILYN MONROE I OBJASNILA ZAŠTO TAKO VATRENO NAVIJA: / 'Žene koje se lijepo ponašaju rijetko stvaraju povijest'

Image
Foto: AFP

Predsjednica je kazala kako ima silnu vjeru u Hrvatsku unatoč mnogim pokazateljima koji ukazuju na pesimizam

12.12.2018.
17:58
AFP
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je kritike koje dobiva kao navijačica, javlja N1. Kazala je kako će jednog dana kada prestane obnašati dužnost predsjednice biti obična građanka te da i ona ima pravo na takvo ponašanje.

Tom je prilikom predsjednica citirala izjavu koja se, mnogi tvrde pogrešno, pripisuje, Marilyn Monroe, javlja novinarka N1 televizije Katarina Brečić: Women who behave rarely make history odnosno "Žene koje se lijepo ponašaju rijetko stvaraju povijest".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Citirala Merlinku, pa govorila o poboljšanju ulozi žena

"Isto tako, ne želim biti jedan od onih državnika ili političara koji su lišeni emocije i svedeni na figure koje protokol posjeda ovdje ili ondje. Uvijek tražim svoje mjesto. Kad tražim to svoje mjesto, tražim ga za Hrvatsku i duboko vjerujem da protokol ne definira dužnosnike, nego dužnosnici, odnosno državnici, definiraju protokol i tako ću se i nastaviti ponašati, dosljedna sebi, svom karakteru, svojim uvjerenjima, svojim nacionalnim ponosom i vjerom da ne postoje male države i da je svaka država velika onoliko kolikom je učinimo", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I otuda moja silna vjera u Hrvatsku, unatoč mnogim pokazateljima koji ukazuju na pesimizam u društvu", kazala je predsjednica.

Istaknula je kako se drži spomenute izjave koja se pripisuje Marilyn Monroe. "U tom smislu nadam se da ćemo sljedeće godine nastaviti svi zajedno raditi i na poboljšanju uloge žena i svih manjinskih zajednica u hrvatskom društvu, da ćemo pokazati respekt i poštovanje jedni prema drugima i da ćemo graditi tu kulturu međusobnog poštovanja i uvažavanja, optimizma, ljubavi prema svojoj domovini", rekla je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirala i ratne avione

Predsjedica je komentirala i probleme oko nabavke borbenih aviona F-16 Barak od Izraela. Rekla je kako je razgovarala s američkim veleposlanikom Kohorstom o ovoj temi.

"Riječ je o ogromnom novcu i zato treba postupati transparentno i odgovorno, dakle, mislim da je u ovoj situaciji bolje ići temeljito u tom procesu, nego na brzinu ga okončati, jer ono na čemu apsolutno inzistiram jest da Hrvatska dobije ono što smo dogovorili i po cijeni po kojoj je to dogovoreno", rekla je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o tome možete pročitati OVDJE.

Image
PREDSJEDNICA O NABAVI BORBENIH AVIONA: /

'Inzistiram da Hrvatska dobije ono što smo dogovorili'

Image
PREDSJEDNICA O NABAVI BORBENIH AVIONA: /

'Inzistiram da Hrvatska dobije ono što smo dogovorili'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo