KOLINDA PREDALA POTPISE PA JE UPITALI O BANDIĆU I KOLAČIMA: / Promijenila je priču od jučer i brzo 'pobjegla' od kamera

Image

Grabar-Kitarović je odgovarala na novinarska pitanja, no jedno joj vjerojatno nije bilo drago, a tiče se njezine jučerašnje izjave

3.12.2019.
12:43
VOYO logo

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je predala potpise za predsjedničku utrku i to u društvu premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, prenosi N1.

Image

03.12.2019., Zagreb - Kolinda Grabar Kitarovic predala je danas Drzavnom izbornom povjerenstvu kandidaturu za predsjednicke izbore. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Skupili smo 231.652 potpisa i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su dali potpise, bilo članovima, simpatizerima HDZ-a ili građanima Republike Hrvatske. Zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale i zahvaljujem svim volonterima koji su marljivo skupljali potpise", rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BAŠ NE ZNA KAD TREBA STATI: /

'Bandiću ću i u zatvor nositi kolače. Moram ostati dosljedna sebi'

Image
BAŠ NE ZNA KAD TREBA STATI: /

'Bandiću ću i u zatvor nositi kolače. Moram ostati dosljedna sebi'

Novinari je pitali o izjavi u vezi Bandića, kolača i zatvora, a ona kratko odgovorila i otišla

Grabar-Kitarović je odgovarala na novinarska pitanja, no jedno joj vjerojatno nije bilo drago, a tiče se njezine jučerašnje izjave. Podsjetimo, predsjednica je rekla da će zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nositi kolače u zatvor. Jučer je premijer komentirao da se predsjednica sigurno šalila pa su je i novinari pitali je li riječ o šali. No, ona je kratko odgovorila i odmah otišla:

Image

03.12.2019., Zagreb - Kolinda Grabar Kitarovic predala je danas Drzavnom izbornom povjerenstvu kandidaturu za predsjednicke izbore. Andrej Plenkovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Ono što mora stajati u svakom demokratskom društvu, a to je da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja punomoćnom sudskom presudom", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo da podsjetimo što je predsjednica jučer rekla. "Ne mogu se i ne smijem dodvoravati građanima ili onima koji su protiv gospodina Bandića da bih pokupila neke političke bodove. Moram biti dosljedna sebi. I u životu najviše cijenim lojalnost i odanost. Lojalnost prema državi, narodu, zajednici, obitelji i svojim prijateljima, pa čak i ako su optuženi. A ako su osuđeni, onda ću gospodinu Bandiću u zatvor nositi kolače ili što je već dopušteno", rekla je te dodala kako ne vjeruje da će doći do toga.

Do četvrtka u ponoć DIP treba provjeriti i objaviti listu kandidata za predsjednika, čime će i službeno početi predsjednička kampanja. DIP ne mora čekati krajnji rok te listu može objaviti i prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo