KOLINDA NE ŽELI REĆI ZAŠTO JE SMIJENILA BIVŠEG ŠEFA SOA-E: / Milanović: 'Bio svjedok nekih stvari koje nije smio znati'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kolinda Grabar-Kitarović nije željela u večerašnjoj debati reći u koje političke procese se miješao bivši šef SOA-e Dragan Lozančić kojega je smijenila 2016. godine

3.1.2020.
22:41
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

U večerašnjoj žestokoj debati predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović, povuklo se pitanje i bivšeg šefa SOA-e Dragana Lozančića kojega je 2016. godine Kolinda smijenila zbog povrede Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu i miješanja u političke procese, izjavivši da više ne uživa njeno povjerenje.

Na pitanje u koje se političke procese miješao, tj. uključivao Lozančić, Grabar-Kitarović je rekla da to ne može reći: "To mogu reći pred povjerenstvom, procese koji su se vodili prije 2015." Milanović, koji je prethodno izjavio da je Lozančića Grabar Kitarović “najurila”, a sada je savjetnik potpredsjednika Vlade Božinovića, uzvratio je: "Povjerenstvo ne postoji. Lozančić je bio svjedok nekih stvari koje nije smio znati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAVRŠNA DEBATA PRIJE ŠUTNJE: /

Žestoko oko Lozančića: Kolinda: 'Ne mogu reći zašto je smijenjen'; Milanović: 'Svjedočio je nečemu što nije smio znati'

Image
ZAVRŠNA DEBATA PRIJE ŠUTNJE: /

Žestoko oko Lozančića: Kolinda: 'Ne mogu reći zašto je smijenjen'; Milanović: 'Svjedočio je nečemu što nije smio znati'

Možda će je jednom obrazložiti

Kolinda odgovorila kako Milanović čitavo vrijeme "difamira i čitave stranke proglašava korumpiranim” te je kazala kako stoji iza odluke o Lozančiću te da će je možda jednom i obrazložiti u javnosti kada se završe neki procesi.

Na pitanje je li Lozančić utjecao na izborne procese, Kolinda je odgovarila s "Da", no na pitanje možete li navesti na koje, rekla je kratko “ne”. Dodala je da je Loznačić odugovlačio s obavljanjem jednog posla. Milanović je kazao kako o tome ne zna ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lozančić kao savjetnik?

Milanović je rekao kako nije razmišljao o tome planira li uzeti Lozančića za savjetnika ako pobijedi na predsjedničkim izborima, te kako ne zna kakvi su njegovi planovi. “Spojit ću volonterstvo s profesionalizmom”, kazao je.

Kolindu su voditelji pitali hoće li mijenjati svoj tim ako pobijedi, na što je rekla da će prvo morati razgovarati sa savjetnicima. Tvrdi da ne bira savjetnike po političkoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To nije točno, suradnici su joj iz šatora iz Savske, s nekima se i posvađala", uzvratio je Milanović te spomenuo da se razišla s Matom Radeljićem na nepriličan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo