KOLINDA NAPRAVILA NOVI GAF: / Prije debate objavila kartu na kojoj Kosovo ne postoji kao država iako ga je Hrvatska priznala

Image
Foto: Facebook

Grabar-Kitarović objavila kartu Europe bez Kosova koje je Hrvatska priznala za vrijeme Vlade Ive Sanadera

3.1.2020.
20:54
Facebook
VOYO logo

Aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar-Kitarović, objavila je danas na Facebooku, svega dvadesetak minuta prije posljednjeg sučeljavanja na Novoj TV, jednu vrlo interesantnu kartu na kojoj je Kosovo u potpunosti pripojeno Srbiji, tj. nije označeno. Podsjetimo, Hrvatska je priznala neovisnost Kosova 2008. godine kada je premijer bio Ivo Sanader.

Naime, predsjednica se osvrnula na inicijativu triju mora koju je predsjednički kandidat Zoran Milanović kritizirao na debatu na HRT-u. Na karti može se vidjeti svijetlo plavom bojom oznaleno 12 zemalja. Međutim, na karti je napravljen gaf jer prema njoj Kosovo ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska se ne boji'

"Moja Hrvatska se ne boji, moja Hrvatska se sada bori za svoje interese! Gdje uporno i staloženo gradim, moj protukandidat iz neznanja i nebrige želi rušiti. Gdje vidim saveznike i prilike za Hrvatsku, on vidi 'najgore društvo'. Gdje je potrebna snaga i razboritost za budućnost Hrvatske, on nudi svađu i izoliranost.

Inicijativa triju mora, koju sam pokrenula te koju ću u ime Hrvatske nastaviti voditi i jačati: 12 država članica Europske unije (Hrvatska, Austrija, Slovenija, Češka, Slovačka, Poljska, Mađarska, Estonija, Litva, Latvija, Rumunjska, Bugarska), 115 milijuna stanovnika, zajednički BDP veći od onoga Rusije, ili Kanade, 48 strateških projekata iz područja energetike, prometa i digitalizacije koje politički podupiru sve države članice Inicijative, od čega čak 11 hrvatskih projekata, ili gotovo četvrtina, vrijednost hrvatskih projekata: 1,8 milijarde eura (luka Rijeka, željeznica, LNG terminal na Krku, uređenje vodnog puta rijeke Dunav, razvoj širokopojasnog interneta u manje razvijenim područjima itd.), države partneri Inicijative: Sjedinjene Američke Države i Njemačka", napisala je Kolinda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, post Grabar-Kitarović uklonjen je s Facebooka, no uspjeli smo napravili "screenshot" posta.

Image
Foto: Screenshot
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo