KOLINDA NA SUČELJAVANJU USTVRDILA: /

'Godinama se borim s korupcijom u tajnim službama'

Image
Foto: Screenshot

Na prvo pitanje kako bi se borila protiv korupcije, odgovorila je kako su ustavne obveze predsjednika su u okviru tajnih službi kojima se može djelovati

17.12.2019.
21:37
Screenshot
VOYO logo

Predsjednica se obratila biračima na početku ovim riječima:

Kazala je kako je u proteklih pet godina podigla reputaciju zemlje na najveću moguću razinu. Slušala je narod te je na temelju toga nastao program na kojem traži povjerenje. "Makla sam Hrvatsku iz regiona", poručila je predsjednica i dodala da je nametnula pitanje demografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAVRŠILA JE DEBATA: /

Okršaji Kolinde i Milanovića oko par tema; Škoro se pravdao zbog Merčepa, sve završilo sa ZDS-om, Tuđmanom i Titom

Image
ZAVRŠILA JE DEBATA: /

Okršaji Kolinde i Milanovića oko par tema; Škoro se pravdao zbog Merčepa, sve završilo sa ZDS-om, Tuđmanom i Titom

"Bila sam vaša predsjednica 5 godina, bila sam među ljudima, slušala vaše probleme. Isto tako sam pomaknula RH iz regiona u srednju europu i na Mediteran, tamo gdje i pripada. Nametnula sam pitanje demografije, bila sam prva hrvatska diplomatkinja.

Kako bi se borila protiv korupcije?

Na prvo pitanje kako bi se borila protiv korupcije, odgovorila je kako su ustavne obveze predsjednika su u okviru tajnih službi kojima se može djelovati. Kazala je kako bi poticala suradnju tajnih službi na ovom prostoru te kako se godinama bori s korupcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ustavne obveze predsjednika su u okviru tajnih služni kojima se može djelovati. Poticala bih suradnju tajnih službi na ovom području. Vrijeme je da se zaposli mlade ljude u tajnim službama", rekla je.

Predsjednica je iskoristila prvu repliku obrativši se Juričanu: "Njegova su izlaganja jako zanimljiva, ali ne vidim kako će to pomoći Hrvatskoj. “I još jedno – svatko je nevin dok mu se ne dokaže suprotno”, kazala je predsjednica.

Aktualna predsjednica je kazala kako vojska treba doći u pomoć policiji u nadzoru granice. “Za sada policija tvrdi da im pomoć nije potrebna”, kazala je.

Trebaju li Hrvatskoj ratni avioni?

Grabar Kitarović je kazala kako se moramo uzdati u sebe i svoje oružane snage. “Tu je i borbeni avion o kojem se odluka godinama odgađala”, rekla je. Indirektno je napala Milanovića kazavši kako je problem i korupcija oko remonta MIG-ova – što se događalo za vrijeme Milanovićeve Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je kazao kako MIG-ovi lete, o čemu je neki dan govorio legenda zrakoplovstva Ivan Selak. Optužio je Kolindu za zloupotrebu ovlasti jer traži od DORH-a da istraži taj slučaj.

Škoro je kazao kako je vojska ponos Hrvatske te kako mora biti dobro opremljena jer se i zemlje u susjedstvu ubrzano naoružavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba li Hrvatska blokirati Srbiji ulazak u EU dok se ne riješi pitanje nestalih osoba?

Kaže kako će inzistirati na ispunjenju svih kriterija prilikom ulaska Srbije u EU. “Nisam ja izmislila riječ region, izmislili su je prošli predsjednici”, kazala je.

Što s ćirilićnim pločama u Vukovaru?

Grabar Kitarović je kazala kako su brige Vukovaraca egzistencijalne, ali i ratne rane. “Zašto forsiramo ćirilicu”, upitala se.

Je li vjeronauku mjesto u školama?

“Iskreno ne vidim u čemu je problem, vjeronauk nije obavezni predmet”, kazala je. “Mislim da je to stvar opće kulture”, rekla je.

Stav o pobačaju?

Grabar Kitarović je kazala kako život počinje začećem, ali nije za zabranu pobačaja jer to ne bi riješilo problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biste li sudjelovali na Gay prideu ili Hodu za život?

Škoro je kazao kako bi sudjelovao u Hodu za život, dok je Grabar Kitarović poručila kako sudjeluje jedini u Vukovarskoj koloni sjećanja.

Stav o ZDS-u

Grabar Kitarović je rekla kako treba prestati raspravljati o ideološkim pitanjima. “ZDS” je bio ustaški pozdrav, ali na insignijama HOS-a znači nešto drugo. On je i dan danas legalan, a dok je legalan tako i ostaje. U replici je kazala kako nije pristala na ostala sučeljavanja jer ne želi podcijeniti ostale kandidate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo