Pizzeria Papillon koja se nalazi u Puli od prije nekoliko dana ima novu pizzu u svojoj ponudi. Riječ je o kanabis pizzi. Najviše je vole jesti sportaši, ljudi koji aktivno brinu o svom zdravlju, a znatiželjni su i ostali gosti.
"Zasad smo jedini u Puli i Istri koji smo probili led s ovakvom vrstom, a pizzu kao takvu vole gotovo svi. Mi smo samo podigli to jelo na novu razinu", rekao je 25-godišnji Matej Racan vlasnik pizzerije za 24sata.
Takva pizza je puno laganija od obične, ne pada teško na želudac, nema nikakvih "nuspojava", prava je energetska bomba i može se jesti s namirnicama po želji - šunka, gljive, pršut, salame, razno povrće...
"Tijesto takve pizze napravljeno je od CBD brašna od konoplje. Ono je manje kalorično i zdravije od običnog na kojeg smo dosad navikli. Nutritivna vrijednost tog brašna je velika jer se u sjemenkama konoplje nalazi 20 aminokiselina, nekoliko vitamina i dobre masne kiseline. Sve je legalno u ovoj pizzi, nema nikakvog straha", kaže Matej. Priznaje da tržište uvijek traži nešto novo, drugačije i bolje pa se zato bacio u biznis s 'kanabis pizzama', koje nudi uz ostale, i tvrdi da ove prve zadovolje i najistančanije nepce.
Svi se vraćaju po još
"Prije nego što sam otvorio Papillon, radio sam kao trgovački putnik u jednoj firmi za ugostiteljstvo i tad sam se upoznao s tim ugostiteljem iz Poreča, koji je također dugo imao svoju pizzeriju. Počeo je razvijati ideju o dobroj pizzi od konoplje još prije nekoliko godina i nije stao dok tijesto nije doveo do savršenstva. Koliko točno čega ide unutra, poslovna je tajna. Odokativno, u pizzu ide oko 80 posto brašna od sjemenki industrijske konoplje, a ostatak je brašno tipa 00 te malo oštrog. Tijesto je gušće i odlično miriše", odao je ugostitelj.
Kaže da su zasad svi klijenti zadovoljni i vraćaju se po još. Boja tijesta je zelenkasta i ono je nakon pečenja mekanije od običnog.
"Da bi se osjetio puni okus, moj je prijedlog da se na pizzu ne stavlja previše namirnica, da ne bude pikantna, tek malo dobre šalše i sira i stvar je gotova. No svakom po želji", predlaže Matej. Takva pizza je tek desetak kuna skuplja od obične za srednju pa je cijena pristupačna svima. Dok se obična pizza peče oko 2,5 minuta u peći na drva, ovoj treba tek oko 1,5 minuta.
"Brzo je gotova, a dugo se uživa. Peć treba biti dobro zagrijana, na oko 380 stupnjeva i dobre ruke majstora pizze su itekako od velikog značaja. Da ne bude zabune, od Zavoda za javno zdravstvo imamo i izvještaj o ispitivanju tog brašna i sve je OK", rekao je.