Kolaps u Slavoniji: Šire se klizišta, voda nije za piće

Kiša koja pada već peti dan velike neprilike je donijela cijeloj Slavoniji, pa je u pomoć pozvana i vojska.

2.6.2010.
19:03
VOYO logo

Prema posljednjim podacima vodomjeri na nekim mjestima pokazuju stagnaciju. Zabilježen je blagi pad vodostaja kanala Glogovica i Jelas, ali to još uvijek daje slabu nadu mještanima poplavljene Slobodnice pokraj Slavonskog Broda.

cate-201006020270004Istodobno, bilježi se porast vodostaja kanala Biđa, Orljave i rijeke Save, a desetak mještana Vrpolja, na istoku županije, sinoć je moralo biti evakuirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog klizišta je evakuirana i šestočlana obitelj s brda Košarevca u Brodskom vinogorju.

Ispred obiteljskih kuća Franke Miljak i Vlade Malića u Brodskom vinogorju otvorila se provalija duga 50 metara. Klizište je ozbiljno zaprijetilo kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osječkim rubnim gradskim naseljima, voda je zaprijetila kućama. Intervenirali su vatrogasci koji su crpkama vodu ispumpavali iz poplavljenih podruma.

I u nekim osječkim četvrtima pojavila su se klizišta, zbog čega strahuju stanovnici iz obližnjih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voda zamućena, kanalizacija začepljena

arti-201006010357006Zbog velikih količina oborina koje su utjecale na podzemne vode izvorišta i površinske vode vodozahvata, na području Požeštine zamućeni su vodovodi, priopćila je komunalna tvrtka Tekija, koja potrošačima preporučuje da zamućenu vodu ne koriste za piće ili ukoliko je žele koristiti da je prije toga prokuhaju.

Zbog zamućenja je u potpunosti isključeno filtersko postrojenje u gradu Kutjevu, zamućeni su vodovodi na svim lokalnim izvorištima u desetak naselja na području općine Čaglin, a može doći do problema u vodoopskrbi viših zona u općinama Velikoj, Kaptolu i Kutjevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se također navodi kako postoje i određeni problemi u funkcioniraju kanalizacijskog sustava u Osječkoj ulici u Požegi i Ulici Matije Gupca u Kutjevu zbog ulaska velikih količina oborinskih vode u kanalizacijski sustav.

Prethodni članci:

arti-201006010644006 arti-201006020514006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo