'KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU PAPE FRANJE I MENE?': / Izdvojili smo nekoliko Mamićevih izjava o kojima će se još dugo pričati

Image

Suočen s, kako kaže, medijskim pričama da stoji iza naručenog atentata na glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, Zdravko Mamić je održao konferenciju za novinare.

21.7.2016.
14:59
VOYO logo

Prethodno je samoinicijativno otišao u sjedište DORH-a i ondje USKOK-u dao izjavu da ne stoji iza prijetnji smrću državnom odvjetniku.

Image
ZDRAVKO MAMIĆ DOŠETAO U ZGRADU USKOKA: /

'Nisam naručio ubojstvo Dinka Cvitana!'

Image
ZDRAVKO MAMIĆ DOŠETAO U ZGRADU USKOKA: /

'Nisam naručio ubojstvo Dinka Cvitana!'

U prilično konfuznom obraćanju novinarima u hotelu Sheraton, Mamić je u poduljem izlaganju iznio kronologiju svojih privođenja i pritvaranja odnosno progona za kojeg je rekao da je započeo 2011. kad je na vlast došla SDP-ova koalicija. Za svoj progon koji otad traje, a koji je usporedio s lovom na divlje svinje, izravno je prozvao bivšeg premijera Zorana Milanovića i bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića. Evo ukratko što je Mamić danas rekao novinarima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZDRAVKO MAMIĆ: /

'Progone me gore nego divlje svinje. Priču o atentatu na Cvitana izmislili su prljavi mozgovi'

1. O svojoj nevinosti...

"Zakon mi zabranjuje da govorim o predmetima koji se vode protiv mene. U situaciji sam da o meni svi mogu sve pisati, a ja još uvijek ne mogu govoriti o predmetima jer po zakonu ne smijem kako ne bih završio tamo gdje ne želim – u pritvoru. A za sve za što me se istražuje još nemam nijednu optužnicu. Nisam kriv, nisam oštetio Dinamo i dokazat ću u procesu da je sve bila farsa i izmišljotina”, kazao je na početku presice.

2. O spremnosti za detektor laži...

O tome da navodno stoji iza prijetnji smrću glavnom državnom odvjetniku, kazao je da se i njemu samome "sledila krv u žilama kad je to pročitao", pa je odmah ujutro odlučio otići u DORH i "staviti se na dispoziciju kako bi dokazao nevinost". Ondje je, kaže, potpisao i izjavu te rekao da je spreman i podvrgnuti se detektoru laži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

3. O 'ekipi' iz ćelije u Remetincu...

"Bio sam u ćeliji s jednim Srbinom, jednim Albancem i jednim Španjolcem kamerunskog podrijetla. (...) Kad sam izlazio rekao sam da ću, dok su u Remetincu, svakome slati mjesečno 2000 kuna za kantinu. Dvojica su izašla, a ovaj Srbin je još tamo i ja mu novac šaljem i dalje svaki mjesec. Kad sam izašao iz pritvora, stupio sam u kontakt sa suprugom i jednog i drugog zatvorenika. Ugostio sam njihove obitelji, smjestio ih, dočekao, igrao se s njihovom djecom, a sada su neki prljavi mozgovi iskonstruirali priču kako s nekim ljudima iz Remetinca osnivam mrežu i spremam atentat na g. Cvitana. To je morbidno, to je opasno, to nije normalno što se događa."

Image

4. O 'noćnoj akciji' dovođenja Roga i predaji policiji...

"U srpnju 2015. godine, sjećam se, bio sam u Zagrebu i borio se kao lav da iz Splita u spektakularnom transferu vrijednom 5 milijuna eura, dovedem . U noći sam ga odveo iz kampa Splita u kamp Dinama u Sloveniju da potpiše ugovor, da bi ujutro osvanula vijest da sam bjegunac. Zašto? Da bi me se privelo. A bio sam za manje od 24 sata natrag u Hrvatskoj. Kad sam se vratio, ispala je hajka, spremalo se teatralno privođenje mene i moga brata. Sjeli smo u automobil i došli do granice da se odmah predamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. O prijateljstvu sa sucima i sličnosti s papom Franjom...

"Ja sam prijatelj sa svim predsjednicima županijskih sudova u Hrvatskoj. Sa svima! I što sad? Hoćete mi organizirati suđenje na Marsu. Koja je razlika između papeFranje i mene? Ja nikada u životu nisam osuđen na sudu. Bio sam na sudu zbog dugog jezika, ali nikada se meni do moje 56., 57. godine nije vodio proces. Nikada nisam bio porezni dužnik. Uvijek sam živio časno i pošteno."

Image

6. O progonu obitelji i 'lovu na divlje svinje'...

“Ovo protiv mene je progon najgore vrste. Kad progonite divlje svinje, to činite uz dozvolu službenih organa. A na mene je otvoren lov bez ikakvih dozvola i bez ikakvih kriterija. U mojoj obitelji nema više nikoga tko nije bio priveden. Još jedino čekam da moju majku od 87 godina privedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. O poznanstvu s Kolindom Grabar-Kitarović...

“Upoznao sam je na jednoj večeri u Bruxellesu, uoči utakmice Belgija- Hrvatska. Ona je tada bila u NATO-u. Pored mene je sjedio Ivan Zvonimir Čičak iz HHO-a i mi smo joj tada u jednom trenutku rekli: 'Vi ste naša heroina, vi ćete biti naša predsjednica!' (...) I gle čuda! Došla je u Hrvatsku i kandidirala se. Tada sam joj donirao za kampanju dvaput po 10 tisuća kuna. Iz simpatije sam to učinio. Pa ja toliko dam siromašnima! Njeuini ljudi su tada iz zahvalnosti rekli da organiziramo neku večeru. I to je bilo to. Nikada se poslije toga nismo vidjeli.”

8. O Tomislavu Karamarku...

"Ovaj zadnji spin (sa Cvitanom) je spin za usmjeravanje pozornosti sa slučaja bivšeg premijera Milanovića. Kako da nitko nije znao da je on prije petnaest dana bio na saslušanju, a za mene znate da sam bio isti tren. Karamarka ste ubili! Što je on napravio? Bio je prijetnja svima koji su protiv Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo