IZA KULISA / Koga su to poslali Glasnoviću da je promijenio mišljenje i podržao HDZ

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izvori iz HDZ-a otkrili su što se ustvari događalo ovih dana i kako su Glasnovića na kraju privolili da potpiše za Jandrokovića

6.5.2017.
12:40
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

76 glas koji je osigurao parlamentarnu većinu za izbor novog predsjednika Hrvatskog sabora dao je nezavisni zastupnik Željko Glasnović, koji je ubrzo nakon toga na svom Facebook profilu objavio dokument s popisom svojih zahtjeva za potporu Vladi, koji su uz njega potpisali premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić.

No, govorka se da je Glasnovića na podršku HDZ-ovom kandidatu za predsjednika Sabora primorao čisti pritisak, piše Jutarnji list. Čini se, kako govore izvori iz HDZ-a, da su se stvari iza kulisa izgledale bitno drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četiri dana pritisaka. To je doživio Glasnović, a na kraju su mu poslali ministra branitelja Tomu Medveda. Na kraju su ga privolili da potpiše za Jandrokovića", ispričao je izvor iz HDZ-a Jutarnjem listu kako su došli do ključnog, 76 potpisa.

"General na generala", opisao je jedan HDZ-ovac proces i što se događalo ovih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo