OŠTAR SUKOB MOSTA I HDZ-a U SABORU: / 'Lažete, nadam se da vam za to dobro plaćaju!'

Image
3.6.2016.
10:33
VOYO logo

"Agencija Grizli za svoje je klijente ugovarala sastanke s nekim ministrima iz Mosta. Je li normalno da PR agencija nudi sastanke s ministrima i dužnosnicima koji bi trebali dovesti do kaznenih prijava Državnog odvjetništva. Kako je moguće da jedna agencija koja zastupa jednu političku opciju u kampanji koristi te iste ministre i dužnosnike. Vrhunac morbidnosti je uzimanje novca za podizanje kaznenih prijava", kazao je Škorić, javlja Dnevnik.hr.

Pozvao je DORH da provjeri navode i upitao: 'Koga je sve pomazila grizlijeva šapa?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ines Strenja Linić iz Mosta odgovorila mu je: 'Nadam se da ćete biti dobro nagrađeni za ovo što ste rekli.'

Stanke su zatražili i nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina, HNS-ova Anka Mrak Taritaš, manjinski zastupnik Šandor Juhas po različitim temama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOSTOV MINISTAR O OPTUŽBAMA: /

'Vjerujem da jasno vidite tko iznosi istine, a tko laži...'

Image
MOSTOV MINISTAR O OPTUŽBAMA: /

'Vjerujem da jasno vidite tko iznosi istine, a tko laži...'

"Ministar je zatajio važnu stvar"

Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina zatražio je u petak da se Saboru obrati premijer Tihomir Orešković ili ministar financija Zdravko Marić i objasne okolnosti pod kojima su dan ranije investitori u Londonu odbili hrvatske euroobveznice u iznosu od oko milijardu eura.

"Priopćenje ministra je da je odbijen otkup, što je prvi takav događaj u povijesti. Mislim da smo jedina zemlja koja je to doživjela od stranih investitora ili, kako volim reći, lihvara", rekao je Petrina nakon desetominutne stanke na zahtjev više klubova zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOSTOV PR-ovac OPTUŽIO KARAMARKA: /

'U ovaj skandal upleten je vrh HDZ-a na čelu sa šefom te stranke!'

Podsjetio je da su hrvatske obveznice lani plasirane uz prinos od 3 posto.

"Premijer je ovih dana rekao da su investitori optimistični. Naravno da jesu jer obveznice po visokim cijenama ulijevaju optimizam. No, ministar je zatajio važnu stvar, jesu li nam nudili otkup po kamati od 5,6 posto, kao onima čije su obveznice jako rizične ili nenaplative, što nas uvodi u ružan scenarij", kazao je Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tumači kako su mogući različiti scenariji prema kojima su obveznice odbijene. "Prvi scenarij je mogući politički pritisak HDZ-a na Most, da ih uvjeri da će doći do sloma proračuna. To stvara jako ružnu sliku o najvećoj vladajućoj stranci, koja time pokazuje da je spremna i na bankrot države da bi ostala na vlasti", rekao je Petrina i zatražio da se Saboru obrate premijer ili ministar financija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo