'Koga je briga za križni put HDZ-a?! Koliko ste ukrali?'

'Očekujem uvjerljivu pobjedu opozicije, jer ako se to ne bi dogodilo, to bi pokazalo da je ovo društvo bolesno.

27.10.2011.
14:47
VOYO logo

"Nastup premijerke u povodu najave optužnice protiv HDZ-a je jako defenzivan. Pokušala je HDZ prikazati kao žrtvu i heroja, a ne kao osumnjičenika ili počinitelja kaznenih djela. Te 'mi smo na križnom putu', te 'izaći ćemo jači'... To nikoga ne zanima! Građane zanima što su napravili, koliko su novca ukrali i kako su došli na vlast, jer to se očito nije dogodilo na legalan i moralan način", kaže nam politologinja Mirjana Kasapović koju smo zamolili za osvrt na današnji buran dan u HDZ-u.

Nastupu Jadranke Kosor zamjera što ovo prikazuje kao vlastiti izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su jedina stranka koja je toliko duboko zaglibila u korupciju, tako masovno i masivno, da ne mogu prozivati druge stranke. One sigurno imaju svoje probleme sa zakonom, no ne tolike. Nevjerojatno je također što govore kako su se oni sami čistili. Čiste ih državna tijela, oni nisu mjerodavni za to", kaže Kasapović.

Dobro je da se to sada dogodilo

Smatra sretnom okolnošću što se ovo dogodilo pred izbore jer "HDZ ne može dalje vladati zemljom", a da su bili opterećeni optužnicom usred mandata "to bi bila katastrofa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo ne bi li tada bio trenutak za podnošenje ostavke zbog političke i moralne odgovornosti.

"Oni to ne bi napravili! Trebali su raspisati izvanredne izbore kad je Sanader odstupio, pa onda kad je bježao osumnjičen, ali nisu, niti bi to ikad napravili", kaže profesorica. Upitali smo je za prognozu HDZ-ovih rezultata na ovim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavonija i Dalmacija patološki vezane za svog tlačitelja

"Očekujem smjenu vlasti i prilično uvjerljivu pobjedu opozicije, jer ako se to ne bi dogodilo, to bi pokazalo da je ovo društvo bolesno. Pogotovo tu mislim na Slavoniju i Dalmaciju koje kao da su oboljele od štokholmskog sindroma, patološki su vezane za svog tlačitelja, onog tko ih je doveo u očajan položaj", oštra je Kasapović.

"Čuvajmo Hrvatsku – glasajmo za Kukuriku koaliciju. Nije bilo lako podnositi pritiske zbog tvrdnji o kriminalnom karakteru vrha HDZ-a, koju sam uporno ponavljao, ali istina se ne može zaustaviti. Istraga protiv HDZ-a sad je u rukama pravosuđa, a SDP u svojoj viziji društva bez korupcije policiju i pravosuđe vidi kao potpuno depolitizirane i profesionalizirane, pa tu više nemam što dodati", komentirao je na Facebooku Željko Jovanović (SDP) te zaključio da HDZ sigurno čeka "moralni i politički stečaj", te da presuda građana za crnofondovski karakter HDZ-a na skorim izborima može biti samo jedna – čuvati Hrvatsku znači glasati za Kukuriku koaliciju, a "HDZ treba poslati u oporbu na dugo liječenje od ovisnosti o crnim fondovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Domagoj Milošević – nevjerojatno politički glup

Kasapović se čudi i potpredsjedniku Domagoju Ivanu Miloševiću koji je komentirao istraživanja javnog mnijenja koja HDZ-u predviđaju potop.

"Ne mogu vjerovati da itko može biti toliko politički glup! Prvo je kazao da je njihovo biračko tijelo konzervativno i da se ne odaziva na ankete profesionalne agencije. To, hajde, i možemo prihvatiti. Ali onda kaže 'mi smo proveli svoju anketu i rezultati su povoljniji za nas. Pa kako on misli da su utjecali ti pozivi biračima? Kada ih nazove netko i kaže 'ja sam iz HDZ-a, za koga ćete glasati?'", zaključuje Kasapović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj nije mogao detaljnije govoriti o činjenici da stranka koju zastupa službeno obaviještena da je pod istragom. USKOK-ov nalog je ,kaže, vidio, ali ne i proučio.

"Što se tiče istrage crnih fondova – to je namještaljka, oni su čisti k'o suza. Sve poštenjak do poštenjaka", jedini je komentar koji je na sve izrečeno u središnjici HDZ-a imao predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-HDZ specijal-201011220227004-Više o temi: SDP specijal-201110050083004-Kukuriku koalicija

Vezani članci:

arti-201110260216006 arti-201110200277006 arti-201110261068006 arti-201110270277006 arti-201110270064006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo