KOD DUBROVNIKA DIVLJALI PO CESTI I SLUPALI AUTOBUS KOJI SU UKRALI: / Maloljetnik i dvojica mladića bili su pijani i potpuno goli

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Mladići su autobus slupali, ostavili ga kod shopping centra i napustili mjesto događaja

5.9.2019.
23:25
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Dvojica punoljetnih mladića i jedan maloljetnik uhićeni su nakon što su u noći sa srijede na četvrtak u 2:30 sati ukrali Libertasov autobus u Župi dubrovačkoj, piše Jutarnji list. Mladići su autobusom divljali po cesti, oštetili stupiće, semafor te dio puta, a osim toga slupali su i autobus pa pobjegli. Svjedoci kažu da su mladić odreda bili goli.

Maloljetnik je u autobusu i samo sjedio, jedan punoljetnik je vozio, dok se za trećeg ne zna koju je ulogu igrao u ovoj suludoj krađi i divljanju po cesti. Prema pisanju Jutarnjeg lista, njihova "zabava" uzrokovala je veliku materijalnu štetu. Ova luda vožnja uslijedila je nakon rođendana na kojem su mladići konzumirali alkohol. Još uvijek se razmatra koja će im se djela staviti na teret. Neslužbeno se doznaje da su u pitanju mladići koji su otprije poznati policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAOS U DUBROVNIKU: /

Goli do pasa ukrali autobus i razbili semafor, palmu i stupiće, pa pobjegli

Image
KAOS U DUBROVNIKU: /

Goli do pasa ukrali autobus i razbili semafor, palmu i stupiće, pa pobjegli

Slupali autobus i pobjegli

"Oštećena je prednja strana autobusa, od branika, maske, prednjeg stakla do ekrana na vrhu autobusa. Naša ekipa je na terenu te ćemo nakon njihove procjene znati kolika je točno šteta, a otprilike mogu reći da je šteta velika", kazao je Nikša Grljević, glasnogovornik Libertasa.

Image

03.05.2018. Dubrovnik - Autobusi Libertasa, dubrovackog prometnog poduzeca. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Mladići su autobus slupali, ostavili ga kod shopping centra i napustili mjesto događaja. Nažalost, ovakav slučaj nije prvi. Prije par tjedana je policija ispisala kazne u visini od nekoliko desetaka tisuća kuna isto mladićima iz Župe dubrovačke koji su divljali na motociklima bez važećih dozvola. Nedavno je čak i autobus Libertasa bio ukraden i počinitelji su divljali po Mandelji i Župi dubrovačkoj. Jedan od od njih je pet dana proveo u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o uvijek par istih počinitelja s tog područja

"Mi stalno tražimo nešto, što od policije što od svih ostalih, i patrole, i radarsku kontrolu i videonadzor nad prometnicama, shvaćamo da policiji nedostaje ljudi, rastegnuti su na sve strane, ali ovo što se događa je potpuna katastrofa", komentirao je Silvio Nardelli, načelnik Župe dubrovačke.

Načelnik kaže da se gotovo uvijek radi o istih nekoliko počinitelja iz Župe i Konavala. Nardelli kaže da se stanovnici neprestano žale jer je riječ o "ludiranjima" po svim cestama magistrale do lokalnih puteva. Načelnik navodi da su otprije poznati policiji i da stalno interveniraju. "Kažnjavalo ih se i očito nema još efekta, život u Župi odavno je postao nemoguć", priča načelnik Nardelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavit će radare na par lokacija

Načelnik potvrđuje da autobus redovite linije 16A, baš taj što je u noći ukraden i oštećen, nakon vožnje i parkiranja u ugibalištu nije čuvan. Nardelli kaže da će se radari postaviti na nekoliko lokacija zbog svih spomenutih problema.

Image
Foto: screenshot YouTube

Načelnik Nardelli svjestan je problema u svojoj općini

"Pojačanje nadzora tražimo uvijek, i radare i videonadzor i patrole, usput mi kao općina i komunalno redarstvo radimo sve da na dnevnoj bazi osiguramo protočnost prometa i što manje situacija s prometom, gužvama i parkingom. Stavljamo semafore da osiguramo pješacima prelazak cesta na brojnim mjestima, kružni tokovi i gumeni stupići su neke od posljednjih ideja koje provodimo u djelo, ali sve je to vatrogasno dok se ne izgradi brza cesta do Zračne luke. Zbog tog rastezanja nama je život nemoguć, od svih mjesta, mi smo najveći gubitnici zbog toga", žali se načelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Župa dubrovačka je postala prometno zagušena te mjesto opasnog življenja zbog velikog broja vozila tijekom sezone. Kroz Kupare je prošlo 26 tisuća vozila, a kada se dodaju vozila s raskrižja u Srebrnome koji idu iz svih smjerova, brojka je još i veća. "Znam da se ljudi stalno žale na semafore i stupiće, ali kako ćemo drugačije osigurati da bar na nekim frekventnim mjestima osiguramo pješacima siguran prijelaz ceste?! Ići će još usporivača prometa, uz radare, patrole i videonadzor. Ali dokad se može ovako živjeti - ne znam, radimo sve da olakšamo život”, kaže Nardelli.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo