Industrija na koljenima / Klubovi i dalje do ponoći, stiže apel prema Stožeru: 'Molio bih da komuniciraju s nama na vrijeme'

Korona je i dalje prava noćna mora za noćne klubove i barove

7.9.2020.
20:40
VOYO logo

Nakon što je u ponoć isteklo ograničenje rada klubovima i kafićima, njihovi vlasnici ponadali su se da slijedi oporavak od epidemije i mjera koje su cijelu industriju noćnog života bacile na koljena. Uzalud. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da se s mjerama ipak nastavlja do daljnjega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korona je i dalje prava noćna mora za noćne klubove i barove. Na stolu je odluka o njihovoj sudbini jer se epidemiološka situacija u Hrvatskoj pogoršala. 

"Nažalost ne možemo reći da se situcija poboljšala ovih dana, barem još ne možemo to reći i to onda i presumira da će odluka biti produžena", ustvrdio je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa se tako se do daljnjeg neće otvarati ni noćni klub na zagrebačkom Jarunu. 

Image
Uoči gostovanja na Poljudu /

Nogometaš Dinama pozitivan na koronu: 'Za sada nema potrebe za samoizolacijom drugih igrača'

Image
Uoči gostovanja na Poljudu /

Nogometaš Dinama pozitivan na koronu: 'Za sada nema potrebe za samoizolacijom drugih igrača'

"Mi ovaj vikend sigurno nećemo otvarati noćni klub. Sad smo radili po radnom vremenu od šest poslijepodne do ponoći. Sad nema smisla jer ne može se preživjeti na taj način; niti ljudi dolaze ni izlaze", kazao je direktor noćnog kluba u Zagrebu Krešimir Svetlanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od konobara, zaštitara, dj-eva, čistačica. Problem je to kluba u kojem je zaposleno oko dvadeset zaposlenika. 

"Svakako da nismo zadovoljni s tim odlukama i treba nešto učiniti nešto po pitanju toga. Nas za sad nitko ništa ne pita, pa mi preživljavamo", negoduje Svetlanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugroženo je oko 17.000 radnih mjesta, a pred zatvaranjem je tako više od 1000 noćnih barova i klubova, na što su tijekom vikenda upozoravali iz istoimene inicijative i Glasa poduzetnika. 

"Ja ih molim, u ime cijele naše industrije koja je na koljenima i želi raditi, mi ne želimo biti na teret države. Nikakve mjere nisu adekvatna zamjena mogućnosti da radiš i sam stvaraš prihode. Ja bih ih molio da komuniciraju s nama bolje, pravovremeno na vrijeme", kazao je Gordan Šestić iz Inicijative barova i noćnih klubova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se mjere neće produžiti, bili su uvjereni u nacionalnoj udruzi ugostitelja. 

"Prva reakcija je; sloboda poduzetništva je mrtva u Hrvatskoj. Činjenica je da kako broj oboljelih bude rastao, tako će ići zatvaranje opet svakog po redu. To nije pitanje samo klubova, već poduzetništva u državi, pitanje koga će dalje zatvoriti kad bude rastao broj zaraženih", izjavio je predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova runda plesa s virusom se nastavlja ponovno samo do ponoći. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo