KLJUČNI MOMENT: / Socijalni radnik prepoznao Zavadlava na snimci, a znao je što se s njim događa. Riskirao je život i uvjerio ga da se preda

Image
Foto: Milan Šabić / PIXSELL / Facebook

Djelatnik splitskog CZSS-a bio je dobro upoznat sa situacijom u obitelji Zavadlav, a kada je na snimci vidio mladića s kalašnjikovom u središtu grada,

17.1.2020.
8:24
Milan Šabić / PIXSELL / Facebook
VOYO logo

Iz dana u dan otkrivaju se novi detalji ubojstava koje je prošle subote u središtu Splita počinio 25-godišnji Filip Zavadlav, ubivši u osvetničkom pohodu trojicu muškaraca za koje se pretpostavlja da su ga ucjenjivali i maltretirali. Dok se Zavadlav nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu gdje čeka psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje, oglasio se jedan zaposlenik splitskog Centra za socijalnu skrb (CZSS).

Image
POLICIJA OTKRILA DETALJE OBRAČUNA U SPLITU: /

'Ispalio je 36 metaka, a lovilo ga je 150 policajaca', objasnili i zašto su ga 'zaskočili' u kafiću

Image
POLICIJA OTKRILA DETALJE OBRAČUNA U SPLITU: /

'Ispalio je 36 metaka, a lovilo ga je 150 policajaca', objasnili i zašto su ga 'zaskočili' u kafiću

Kada je, kako pišu 24 sata, na društvenim mrežama vidio snimku mladića koji prebacuje automatsku pušku iz lijeve u desnu ruku dok ide Kamenitom ulicom, učinilo mu se da je to Zavadlav te je odlučio smjesta nešto poduzeti. Ispostavilo se da je to bilo ključno za Zavadlavovu predaju policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je dobro upoznat sa situacijom u obitelji

Taj djelatnik splitskog CZSS-a, naime, bio je dobro upoznat sa situacijom u obitelji Zavadlav jer su na gotovo dvije strane u dosjeu bile zabilježene riječi Filipa Zavadlava i članova njegove obitelji o prijetnjama koje dobivaju. Smjesta je nazvao fiksni telefon Zavadlavovih i, kako 24 sata neslužbeno doznaju, javio mu se upravo Filip! S njim, međutim, nije uspio ostvariti kontakt pa je razgovor nastavio s njegovim ocem Antom. Njega je uspio nagovoriti, a posredno i Filipa, da se nađu u obližnjem kafiću Borsalino.

Tamo ih je socijalni radnik nekako uspio smiriti i uvjeriti da je mirna predaja najbolje rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagovorio ga na predaju i nazvao policiju

Potom je nazvao policiju koja je organizirala privođenje Filipa Zavadlava. To se, na koncu, pokazalo ključnim jer je dotad u gradu vladala velika panika, a na ulicama je bilo više od 150 policajaca.

Podsjetimo, Zavadlav je na trgu Šperunu rafalnim hicima iz kalašnjikova ubio 25-godišnjeg Marina Bobana i teško ranio 38-godišnjeg Juricu Torlaka koji je kasnije preminuo u splitskoj bolnici. Potom je Zavadlav u Radmilovićevoj ulici ustrijelio 25-godišnjeg Marina Ožića Paića. Njega je pogodio dok je ovaj bio na motociklu. Na mjestima događaja policija je tijekom očevida pronašla čak 36 čahura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo