MOŽE BITI, ALI NE MORA ZNAČITI / Klisović potvrdio da SDP raskida koalicijski sporazum s Možemo, ali Grbin misli drugačije: 'Pred nama je razgovor...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Klisović je kazao kako Zagreb ne čekaju izbori

10.9.2022.
12:09
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović potvrdio je u subotu da je zagrebački Gradski odbor SDP-a odlučio prekinuti koalicijski sporazum s platformom Možemo, no ustvrdio je kako to ne znači da je prekinuta koalicijska suradnja, ona ide dalje.

Klisović je to izjavio novinarima uoči 9. Izvještajno-tematske konvencije SDP-a, koja se održava pod nazivom "Zaokružimo plaće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUKLA LJUBAV U ZAGREBU /

SDP i Možemo raskidaju koaliciju? Tomašević bez njih nema većinu, nedostaju mu dvije ruke

Image
PUKLA LJUBAV U ZAGREBU /

SDP i Možemo raskidaju koaliciju? Tomašević bez njih nema većinu, nedostaju mu dvije ruke

Prekinut koalicijski sporazum, a koalicijska suradnja ide dalje

Upitan da objasni kako to da je prekinut koalicijski sporazum, a koalicijska suradnja ide dalje, Klisović je odgovorio kako to "itekako ide jedno s drugim" jer se u zaključcima navodi da će se razgovarati o novom sporazumu i poručio da Zagreb ne čekaju prijevremeni izbori.   

Također je na pitanje znači li to da je on i dalje predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, odgovorio - naravno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovac bez komentara

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac nije htio o tome razgovarati s novinarima. Na pitanje ima li koalicije i dalje u Zagrebu samo je kratko odgovorio: "Slušajte konvenciju, sve će biti o koaliciji".

Na konvenciji će SDP predložiti polazne točke za reformu radnog zakonodavstva, kako bi se uskladilo s tehnološkim napretkom i novim modelima rada, ali i unaprijedila zaštita radnika i njihovih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Možemo neslužbeno poručuju kako nisu očekivali takvu odluku zagrebačkog SDP-a, pa danas neće ništa komentirati već će o tome prvo razgovarati unutar platforme.

Oglasio se i Grbin

S druge strane, šef SDP-a Peđa Grbin tvrdi da odluka nije donesena. “Gradska organizacija donijela je odluku kojom raskida postojeći oblik suradnje i prelazi u pregovore oko novog oblika. Kad odluka bude donesena i ispregovarana s koalicijskim partnerima, onda će ona biti i predstavljena”, kazao je Grbin za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara postoji li neki raskol u stranci, jer jedna strana kaže da je suradnja prekinuta a druga kaže da nije, Grbin kaže da će odluka biti predstavljena kad se ispregovara sve s partnerima. “Mi u SDP-u ne pribjegavamo tome da stvari previše tajimo. Od nas se sve prije ili kasnije sazna, a u pravilu prije. Prema tome, ako stranačko tijelo donese odluku, nema potrebe o njoj šutjeti. Iskreno je izaći pred medije i reći zašto si je donio, a prije toga to javiti partneru”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

“Pred nama predstoji razgovor s partnerom i vidjeti u kojem smjeru će suradnja s partnerom funkcionirati u budućnosti. Dok taj smjer ne definiramo zajedno s partnerom, bilo bi neozbiljno davati bilo kakve izjave”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad razgovor s partnerima rezultira odlukom, o njoj ćemo vas obavijestiti”, dodao je Grbin.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo