lekcija o suvremenoj RH / Klinci uče o Mati Rimcu iz školskih udžbenika, oduševljena učiteljica: 'Da se mene pita, zauzeo bi on puno više stranica'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL / Facebook

O njegovim će uspjesima sada moći učiti naša mladež, a o svemu tome se oduševljeno raspisala učiteljica na Facebook profilu i tako otkrila da djeca već 4. godinu zaredom uče o njemu

27.3.2018.
12:15
Petar Glebov/PIXSELL / Facebook
VOYO logo

U mnogo navrata Mate Rimac je priznao da je bio prosječan, ako ne i ispodprosječan učenik. Unatoč tomu, njegova ljubav prema elektronici i automobilima u djetinjstvu bila je toliko vidljiva da je tad to prepoznao i njegov profesor Ivan Vlainić, koji ga je poslao na županijsko i državno natjecanje iz elektrotehnike. Mate je osvojio prva mjesta, a onda je nastavio ići po prestižnim natjecanjima inovatora u Belgiji, Njemačkoj, Južnoj Koreji i Švicarskoj te redom osvajao zlatna i srebrna odličja. 

Djelić je to Matina djetinjstva, a on sam zasigurno nije tad mogao niti slutiti koliko će njegovo ime postati poznato. Nedavno je proglašen poduzetnikom 2017. godine, a o njemu naveliko i naširoko pišu i svjetski mediji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O njegovim će uspjesima sada moći učiti naša mladež, a o svemu tome se oduševljeno raspisala učiteljica Marlena Bogdanović na svom Facebook profilu i tako otkrila da djeca već četvrtu godinu zaredom uče o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mate Rimac u udžbeniku Prirode i društva za 4.razred. I to u ovom predreformskom izdanju! Da se mene pita zauzeo bi on puno više stranica. Mi smo ga zato proširili na cijeli sat: moji su klinci istraživali njegov lik i djelo online i na kraju sata me zatrpali bilježnicama. Ovo neka bude svjetlo u ovom mračnom danu po jugu. Ovo je lasta koja najavljuje proljeće.... To da su spomenuli sportaše, političke događaje i nije neko čudo.... Ali: Mate Rimac u lekciji o suvremenoj RH!!! Da ne povjeruješ", napisala je u svojoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo