'nije mi bila namjera' / Klemm o optužnici zbog utaje poreza: 'Kriv sam, no nisam htio oštetiti proračun'

Image

Klemma se tereti da je od veljače 2005. do ožujka 2007. iz svoje tvrtke izvukao oko tri milijuna kuna, te da nije platio oko pola milijuna kuna poreza

23.6.2015.
8:28
VOYO logo

Vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security i čelnik Udruge specijalne policije protiv kojeg je početkom svibnja tužiteljstvo podiglo optužnicu zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te utaje poreza, Josip Klemm, kazao je kako je kriv za ono što ga se tereti u optužnici, piše Večernji.

"Kriv sam za to za što me se u optužnici tereti. S tim društvima imao sam određene poslove, no nije mi bila namjera počiniti kazneno djelo. Nisam namjeravao oštetiti državni proračun ni vlastitu tvrtku. Sada sam svjestan da sam možda oštetio vlastitu tvrtku i za to prihvaćam krivnju. Žao mi je zbog svega, a htio bih napomenuti da moja tvrtka ima oko 900 zaposlenih i da sam u zadnje četiri godine u proračun uplatio oko 115 milijuna kuna", kazao je u obrani Klemm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klemma se tereti da je od veljače 2005. do ožujka 2007. iz svoje tvrtke izvukao oko tri milijuna kuna, te da nije platio oko pola milijuna kuna poreza. Osim njega optuženi su i Radovan Štetić, Hrvoje Zorović, Silvijo Golubovac, Tomislav Matanić i Leonardo Valent. Prema optužnici, novcem koji se izvlačio iz Klemm Securityja plaćane su nepostojeće usluge tvrtkama koje je pronalazio Štetić.

Kada bi novac sjeo na račune tih tvrtki, ostali optuženici, koji su figurirali kao direktori tvrtki kojima je Klemm Security plaćao nepostojeće usluge, podizali su ga i predavali Štetiću, a Štetić ga je predavao Klemmu. Kako je ta “suradnja” izgledala, u obrani je opisao Štetić, koji je zbog sličnih stvari već osuđivan, kazavši da on nije bio inicijator cijele priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo