s bubregom sve u redu / Klasnić za RTL demantirao hrvatske medije: 'Osjećam se savršeno, ne znam čemu se stvara frka'

Ivan Klasnić za RTL je pojasnio svoje zdravstveno stanje i raščistio zablude koje su stvorili domaći mediji

23.9.2018.
8:00
VOYO logo

"Ne znam koliko će moj treći transplantirani bubreg još izdržati, ali iz obitelji mi više nitko ne može pomoći". Izjava je ovo Ivana Klasnića koja je zabrinula javnost, a prenijeli su je svi domaći mediji. 

Riječ je o intervjuu bivšeg nogometnog reprezentativca kojeg je jučer dao njemačkim novinarima. No, sam Klasnić za RTL danas otkriva da mu stanje nije nimalo toliko kritično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni godinu dana od treće transplantacije bubrega - šok! Ivan Klasnić nije dobro. Bivšem reprezentativcu telefon ne prestaje zvoniti no srećom - nema razloga za brigu. 

"Ne, to nije istina. Ja mislim da hrvatski mediji nisu dobro napisali što su čitali u njemačkim novinama. ... Jedino što sam ja rekao je zašto sam dobio bubreg od drugog čovjeka, jer moja familija, uža familija, nije meni mogla dati transplantaciju ili bubreg", rekao nam je Klasnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju, čiji se sadržaj malo izgubio u prijevodu, Klasnić je dao nakon suđenja. Naime, već deset godina traje njegova, ne samo zdravstvena, nego i pravna bitka. Tužio je liječnike bivšeg kluba Werder Bremena, što, unatoč lošim krvnim nalazima,  nisu na vrijeme uočili njegove probleme sa bubrezima i krivo su ga liječili.

Štoviše, umjesto odgovarajuće terapije, davali su mu lijek za ublažavanje bolova sa sastojkom koji je još više oštetio ionako oštećene bubrege. U prvostupanjskom postupku proglašeni su krivima, a sada tu kaznu treba potvrditi i Viši regionalni sud u Bremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa mnom je sve dobro. Jedanaest mjeseci nakon transplantacije savršeno izgledam i osjećam da je sve u redu. Ja ne znam što se piše i zašto se stvara frka", nije jasno Klasniću.  

Njemački su mediji osim o temi vezanog uz našeg 'killera' - kako su mu svojedobno tepali, o ovoj temi pisali i kako bi podsjetili na katastrofalno stanje u njihovoj zemlji vezano za transplantacije organa. Tamo se u posljednjih godinu dana broj donora jako smanjio. Tek ih je deset na milijun stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo