sve zbog političkih nesuglasica / Klasična priča iz Hrvatske u Babinoj Gredi: umjesto nove dvorane - uz osnovnu školu već 20 mjeseci stoje rupa i gradilište

Za dovršetak radova potrebno je oko 20 milijuna kuna, no u proračunu ministarstva, za sada ih nema

19.3.2016.
19:09
VOYO logo

Slijedi jedna klasična priča iz Hrvatske. Zbog političkih nesuglasica između općine i županije, osnovna škola u Babinoj Gredi - nema sportsku dvoranu. Radovi su započeti, ali nikada dovršeni. Tako već mjesecima, pokraj škole, umjesto dvorane stoji provalija koja je ujedno i opasnost za učenike. 

Učenici šestog A osnovne škole“ Mijat Stojanović” u Babinoj Gredi, sat tjelesnog odgoja imaju na livadi uz cestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blatnjave cipelice skidaju se u školskom hodniku jer sportska dvorana izgleda - nikako. Rupetina u neposrednoj blizini škole stoji već tako punih 20 mjeseci. 

Započeta izgradnja dvorane - nikada nije dovršena, pa su neki učenici sprave za vježbanje vidjeli samo u slici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici uopće ne znaju kako izgledaju rekviziti u sportskoj dvorani. Kada dođu u školu u Osijek, Županju, srednje škole, čude se svim tim spravama koje se nalaze u sportskoj dvorani. 

No u općini su nemoćni, jer osnivač škole je županija, a županija i grad su dvje razlčite političke opcije.  Mnogi baš u tome vide problem, ali i u izvođaču koji je radove započeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otprilike, možemo reći da je na nekom jačem gradilištu za neki obični kokošinjac znalo raditi više radnika nego što ih je radilo ovdje. To samo po sebi dokazuje koliko je izvođač bio neozbiljan kada se upustio u jednu ovakvu priču", izjavio je Antun Omazić, vijećnik županijske skupštine.

Roditelji, kojima je prekipjelo, boje se  za djecu, jer i sama je škola - popucala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da se bojimo za sigurnostsvoje djece jer postoji mogućnost da se i sama škola uruši od te rupe jer tlo podrhtava", poručuje Lucija Nedić, majka dvoje školarki.

Za dovršetak radova potrebno je oko 20 milijuna kuna, no u proračunu ministarstva, za sada ih nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mještani Babine Grede, četiri tisuće, četristo djece naše škole ne smiju trpjeti naše političke gluposti", smatra Josip Krnić, načelnik općine Babina Greda.

Dok se gluposti ne riješe, djeca u Babinoj gredi i dalje će na sat tjelesnog - pješice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo