POJAVILE SE NOVE SNIMKE /

Kišna apokalipsa u Novom Vinodolskom: Pogledajte kako je izgledao potop biblijskih razmjera koji je šokirao građane

Image

Oglasilo se Ravnateljstvo civilne zaštite

18.11.2022.
14:59
VOYO logo

Obilne kiše tijekom noći i jutra u petak uzrokovale su velike poplave u Novom Vinodolskom, a vatrogasci odmah izašli na teren kako bi pomogli i poplavljenima.

Grmljavinsko nevrijeme pogodilo je područje Novog Vinodolskog i okolice, ali i Crikvenice te sjevernog dijela Krka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteže je pogođeno najniže područje Novog Vinodolskog, oko trgovačkih centara Plodine i Tommy, gdje se izlila bujica iz korita. Poplavljene su ceste, na nekima je onemogućeno prometovanje, a na drugima je znatno otežano.

Image
KIŠA IZAZVALA KAOS /

Novi Vinodolski je pod vodom: Zaglavljeni su automobili, poplavljene ceste, svi raspoloživi vatrogasci poslani su na teren

Image
KIŠA IZAZVALA KAOS /

Novi Vinodolski je pod vodom: Zaglavljeni su automobili, poplavljene ceste, svi raspoloživi vatrogasci poslani su na teren

Bujice su se tijekom jutra slijevale strmijim ulicama, poplavljujući kuće. U vodi su ostali zaglavljeni automobili i autobusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je izvijestilo Ravnateljstvo civilne zaštite, županijski centri 112 Rijeka, Sisak i Požega zbog obilnih oborina zaprimili više dojava o poplavama u objektima, prodoru podzemnih voda i kanalizacije u podrumske prostorije te poplavljenim prometnicama.

Primorsko-goranska županija

Županijski centar 112 Rijeka je, zbog obilnih padalina u Novom Vinodolskom, Malinskoj i okolici zaprimio više dojava o poplavama u većem broju objekata te o poplavljenim prometnicama (DC 3 Jadranska magistrala). ŽC 112 Rijeka o tome je odmah obavijestio nadležne žurne službe koje su izašle na teren radi sanacije. Trenutno su na terenu vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Krk, te dobrovoljnih vatrogasnih društava Krk, San Marino, Malinska, Njivice i Dobrinj. Voda s prometnica se uglavnom povukla i stanje se normalizira.

Sisačko-moslavačka županija

Županijski centar 112 Sisak je također zaprimio više dojava građana s područja Sisačko-moslavačke županije: Siska, Petrinje, Kutine, Popovače, Novske i Gline o poplavljenim prometnicama, zbog već količine kišnih oborina. Zbog zatrpanih ili blokiranih odvodnih kanala, odvodne vode prijete kućama i dvorišnim objektima. ŽC 112 Sisak o tome je odmah obavijestio nadležne žurne službe koje su izašle na teren radi sanacije. Na terenu su ekipe vatrogasaca, komunalnih poduzeća, Županijskih cesta Sisak te komunalni redari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požeško-slavonska županija

Županijski centar 112 Požega zbog obilnih oborina zaprimio je više dojava o prodoru podzemnih voda i kanalizacije u podrumske prostorije na području Pakraca, Lipika i Pleternice. Odmah po zaprimanju dojava, ŽC 112 Požega obavijestio je nadležne žurne službe koje su izašle na teren. Radi sanacije, na terenu su djelatnici lokalnih komunalnih i cestovnih službi te vatrogasci.

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, Službe civilne zaštite Sisak te Službe civilne zaštite Požega u suradnji s čelnicima jedinica lokalne samouprave kontinuirano prate situaciju te će, u slučaju potrebe, poduzimati daljnje mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo