Kerum širi obalu za svoj luksuzni hotel

Kerum širi obalu da bi njegov hotel Marjan dobio kategoriju pet zvjezdica.

11.3.2011.
9:58
VOYO logo

Gradsko vijeće Splita zasjeda u ponedjeljak. Sjednica će biti nastavljena tamo gdje je stala prije dva tjedna, kada je oporba srušila kvorum – na prijedlogu odluke o gradnji ceste na Trsteniku, do hotela u vlasništvu gradonačelnika Željka Keruma, pansiona muža predsjednice Vijeća i Kerumove sestre Nevenke Bečić te kuće gradskog vijećnika Balda Obada, člana Kerumova HGS-a.

No to nije jedini vrući krumpir na dnevnom redu. Još je jedna veoma važna točka za Grad Split, ali i za poduzetnika Željka Keruma, zbog čega će se sigurno dići strasti u vijećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o davanju koncesije za posebnu uporabu pomorskog dobra na dijelu zapadne obale gradske luke, nakon čega mogu započeti radovi na proširenju i uređenju obale pred Kerumovim hotelom Marjan.

Širenje obale presudno je za Kerumovu kapitalnu investiciju, hotel Marjan, koji vidi u Hiltonovu lancu okićenog s pet zvjezdica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nema dobiti

Iako Kerum kaže da širenje zapadne obale nije uvjet za kategorizaciju Marjana, već je riječ o projektu prihvaćenom davno prije no što je on došao u Banovinu, nije tajna da je zastoj u realizaciji uređenja zapadne obale, koju je dogovarao kao vlasnik hotela s bivšim gradonačelnikom Ivanom Kuretom, poduzetniku Kerumu nanio veliku štetu.

U hotel Marjan je Kerum uložio milijune, a investicija mu je i dalje samo trošak, umjesto da donosi dobit. Nagađa se kako mu je upravo Marjan najveći uteg oko vrata, zbog čega je i prodao Kerumove trgovine istočno od Metkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodjeljivanje koncesije zapravo je samo formalnost, s obzirom na to da je Gradsko vijeće u prosincu prošle godine već donijelo odluku o ulaganju 70 milijuna kuna u uređenje zapadne obale. I tada je rasprava bila žestoka, riječ je o gotovo polovici iznosa koji će se potrošiti na sve splitske ceste. No Kerumova većina odluku je donijela, kao što će je donijeti i u ponedjeljak, ako sve bude u redu s kvorumom.

Sve po zakonu

Zakonski su uvjeti poštovani, projekt je u skladu s GUP-om, a u prilogu je lokacijska dozvola koja je već izdana. I prije no što je Grad sebi dodijelio koncesiju za gradnju na pomorskom dobru, natječaj za izvođača radova već je objavljen. Otvoren je do 31. ožujka, a rok za završetak je šest mjeseci od sklapanja ugovora. Situacija u kojima se Željko Kerum pojavljuje kao gradonačelnik i kao investitor ili vlasnik nekretnine zasigurno će biti još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam 300.000 kvadratnih metara u Splitu. Kupio sam ih legalno i pošteno!", rekao je na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik vijećnicima kada su se bunili zašto Grad od Keruma kupuje zemlju i gradi cestu do njegova hotela.

Vezani članci:

arti-201103030861006 arti-201103020587006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo