Kerum novinaru: Jedi g**na smrdljivi majmune!

Zemljište u splitskoj park-šumi Marjan na kojemu tvrtka Latebra u vlasništvu Fani Horvat namjerava graditi ugostiteljski kompleks dano je u zalog Erste banci za kredit od 2 mil. eura.

16.12.2011.
18:13
VOYO logo

Parcele Fani Horvat na Prvoj vodi stavljene su pod zalog iako se dijelom nalaze na pomorskom dobru. Istim kreditom opterećene su i parcele koje glase na Željka Keruma u Rogoznici. Riječ je o kreditu od 2 milijuna eura podignutom kod Erste & Steiermärkische bank d.d.

Koje su parcele založene?

Ugovor s Bankom sklopljen je mjesec i pol nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u veljači utvrdilo da su Latebrine parcele na Marjanu pomorsko dobro. I ugovor Latebre na skoro trećinu površine tada je proglašen ništavnim. No, jesu li založene i parcele koje su proglašene pomorskim dobrom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima iz Ugovora u kojima se navode dimenzije parcela proizlazi da su stavljene u cijelosti pod zalog, premda Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama u članku 12. kaže da nekretnine na pomorskom dobru ne mogu biti predmetom ovrhe. Na Latebrinom z.k. ulošku ne postoji zabilježba da se radi o pomorskom dobru.

Nekretnine Latebre na Marjanu procijenjene su na 1.042.650 eura, a oko 4.500 četvornih metara Željka Keruma u Rogoznici, gdje bi trebao graditi trgovački centar, na 848.581 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražio odgovor, dobio kišu uvreda

Po ugovoru potpisanom s bankama Latebra i Željko Kerum založili su nekretnine, ali dužnici su tvrtke Rapsodija i Kerum d.o.o.

Detalje kredita novinar Slobodne Dalmacije pokušao je doznati od Nevenke Bečić, no ona je poziv odbila pravdajući se da je na sastanku. Željko Kerum bio je daleko neljubazniji koristeći se prostačkim rječnikom, sramotnim za jednog saborskog zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma, jedi govna, smrdljivi majmune! Šta te briga za moje kredite koje dižem na svoje firme?! P... ti materina!!", nervozno se istresao Kerum u telefonsku slušalicu te potom prekinuo vezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo