KERUM MORA PLATITI 200.000 KN: / Dječak pao s njegovog gradilišta, Nevenka pokušala izvući firmu, ali nije uspjela

Image

TD Kerum nepravomoćno proglašen krivim te mora uplatiti 200.000 kuna u državni proračun

23.8.2019.
19:06
VOYO logo

Splitska tvrtka Kerum kažnjena je s 200.000 kuna zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, stoji u presudi zadarskog Općinskog suda koju je donijela sutkinja Ana Zrilić. Kako piše portal 057, sud je utvrdio kako trgovačko društvo koje je osnovao bivši splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum, iz nehaja nije postupilo po propisima o zaštitnim mjerama čime je izazvalo stradanje tada 11-godišnjeg dječaka. On se igrao na nezaštićenom gradilištu robne kuće na Boriku.

Nemili događaj zbio se 6. svibnja 2008. godine kada je dječak u igri s prijateljem i pišući grafite po drugoj etaži napuštenog građevinskog objekta, pao kroz nezaštićeni otvor dimenzija 100 x 40 centimetara, s 10-ak metara visine na betonsku podlogu. Dječak je zadobio teške tjelesne povrede. Imao je prijelom desne natkoljenice i obje podlaktične kosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud nije povjerovao Kerumovoj sestri

Sada žrtva pada više nije dječak nego 23-godišnjak koji ističe da od posljedica pada i dan danas osjeća promjene vremena. Bio je u stanju šoka te jedno vrijeme posjećivao psihijatra zbog toga što je imao strah od smrti. Na sudu je ispitana i Kerumova sestra Nevenka Bečić čiji je potpis bio na kupoprodajnom ugovoru zgrade. Prvotno je i ona bila optužena, ali tužitelj je kasnije odustao od Bečićkinog kaznenog progona. Iako je Kerum prije incidenta prodao građevinu, kupac nije isplatio cijenu u cjelosti što znači da nije upisan u zemljišne knjige nego je Kerum bio odgovoran za osiguranje zgrade.

Image

21.05.2017., Split - Izborni stozer Zeljka Keruma, kandidata za gradonacelnika, u restoranu Lora Grill. Zeljko Kerum, Nevenka Becic. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

I Nevenka Bečić i drugi visoko pozicionirani bivši zaposlenici tvrdili su da ne znaju tko je tada bio odgovoran za osiguranje zgrade. Sud im nije povjerovao. TD Kerum nepravomoćno proglašen krivim te mora uplatiti 200.000 kuna u državni proračun, što će biti malo teže s obzirom na to da je u stečaju. Oštećenik smatra da nije dobio adekvatnu odštetu za ozljede u djetinjstvu pa je upućen da imovinskopravni zahtjev ostvari u parničnom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
URNEBESNIJE OD FAMOZNOG 'PRŠUTINGA': /

Kerum nije glasovao za sebe, a kad vidite zašto, past će vam mrak na oči

Image
URNEBESNIJE OD FAMOZNOG 'PRŠUTINGA': /

Kerum nije glasovao za sebe, a kad vidite zašto, past će vam mrak na oči

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo