'MUDRO MANIPULIRAJU' / Katarina Peović 'opalila' po Plenkoviću: 'Plaće bi rasle i da je bila umjetna inteligencija na mjestu premijera'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Peović ističe da sve vlade snose odgovornost za upravljanje Inom

20.9.2022.
11:03
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Saborska zastupnica Radničke fronte, Katarina Peović, gostovala je na N1 gdje je komentirala nacionalizaciju INA-e te ulogu Vlade u tome. Prije toga, osvrnula se na svoj okršaj s predsjednikom Sabora, Gordanom Jandrokovićem.

"Izbačena sam iz Sabora jer sam rekla istinu koju govorimo godinama, a to je da su upravljačka prava Ine dana Mađarima u dokazano koruptivnom procesu i da se taj proces treba vratiti unazad", rekla je Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijedlog Radničke Fronte je nacionalizacija Ine. Nije samo riječ o milijardu kuna, to je ništa u odnosu na ono što ćemo izgubiti ako nastavimo s izdajničkom politikom naše Vlade koja ne samo da je dala sva upravljačka vlada nego nastavlja s bilateralnim sporazumima koji sadrže klauzalu međunarodne arbitraže prema kojoj je MOL dobio presudu."

Osvrnula se i na izjavu Branka Bačića da je Radnička Fronta kvislinška te da su podržali rusku agresiju na Ukrajinu. "RF je odmah osudila invaziju na Ukrajinu. RF je anti-NATO stranka koja smatra da je uloga NATO-a problematična i zato smo bili suzdržani", rekla je Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naš premijer sjedi u zatvoru, a Hernandi još uvijek vodi MOL'

Peović ističe da sve vlade snose odgovornost za upravljanje Inom.

"Sjetimo se da je Linić privatizirao Inu kada je Ina bila jača od MOL-a i privatizacija uopće nije bila potrebna" rekla je Peović. Naglasila je da je potrebno vratiti upravljačka prava jer su naši sudovi presudili da je riječ o korupciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš premijer sjedi u zatvoru, a Hernadi još uvijek vodi MOL" podsjetila je Peović.

Image
ŽESTOKI UDARCI U SABORU /

Katarina Peović izbačena na dva dana nakon ovih riječi; Pale i optužbe: 'U autu zatamnjenih stakala ste se nudili Plenkoviću'

Image
ŽESTOKI UDARCI U SABORU /

Katarina Peović izbačena na dva dana nakon ovih riječi; Pale i optužbe: 'U autu zatamnjenih stakala ste se nudili Plenkoviću'

'Plenkovićeva interpretacija odvraća pažnju od onoga što dolazi'

Osvrnula se i na izjavu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji je kazao da u Hrvatskoj "postoje organizirani ljudi, naoružavaju se i nastoje na silu promijeniti vlast".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo se držati izvješća SOA-e i imati neke procjene. Dosadašnje procjene pokazuju da nema neke ozbiljne opasnosti od terorizma. Interpretacija Andreja Plenkovića je radikalna i spektakularna i to da bi se odvratila pažnja od onog što dolazi – glad, siromaštvo, energetska kriza. Mudro rade statističku manipulaciju. Plenković govori o rastu plaća, a imali smo najslabiji rast plaća zadnjih 10-ak godina u odnosu na druge zemlje", kazala je Peović pa dodala:

"Kad kaže da je u njegovom mandatu narasla nekoliko puta više nego u svim drugim mandatima, a zaboravlja da je bila konjuktura na početku vlade i da bi plaće rasle i da je bila umjetna inteligencija na mjestu premijera. Kad kaže da je porast izvoza na djelu, zaboravlja reći koji je udio turizma. Riječ je o nizu statističkih manipulacija kojima nas uvjeravaju da trebamo vjerovati njima, a ne svojim očima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo