najljepši rođendanski poklon / Katarina je velika navijačica Vatrenih: 'Šime je snimio video za mene i srce mi je puno. Prava je ljudina'

Image
Foto: Privatni album

Katarina je u travnja saznala da boluje od leukemije

12.9.2018.
11:30
Privatni album
VOYO logo

Nisam ni slutila što su mi pripremili, taj dan je bio moj rođendan i očekivala sam samo par prijateljica na kavi i kolačima, ali kad sam otvorila vrata uslijedio je šok, njih 15 me dočekalo, bila sam u nevjerici, kaže nam na početku našeg razgovora Katarina Katić, djevojka kojoj ni teška bolest nije slomila duh, a sve zahvaljujući podršci prijatelja koji su joj najveći oslonac.

Oni su zaslužni i što je sasvim nenadano postala jedna od glavnih vijesti u našim medijima. Naime, Katarini su prijatelji za proslavu diplome i rođendana pripremili iznenađenje uz pomoć HNS-a i Šime Vrsaljka, čije su joj objave kratile bolničke dane. Ispričala nam je kako je izgledao trenutak  koji će vjerojatno zauvijek pamtiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam izvan sebe, suze su krenule, a Šime je prava ljudina"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva sam bila izvan sebe i išla sam na kat po čaše jer nisam imala dovoljno svega, za to vrijeme su oni pripremili sve za prikazivanje videa i kad sam se spustila dolje posjeli su me ispred televizora i pustili video. Osjećaj je bio nevjerojatan čim je video krenuo,  rasplakala sam se odmah jer mi je to značilo više od ikakvog poklona na ovom svijetu. Nisam mogla vjerovati da sam vrijedna takvog truda i takvih lijepih riječi svojih prijatelja. Šimu uopće nisam očekivala, a kad je on krenuo pričati, što se i vidi po reakciji na videu, bila sam izvan sebe, suze su krenule još jače i od tada sam bila u transu, ne znam ni što se više događalo na rođendanu. Kad vidiš da je takav poznati nogometaš voljan izdvojiti vrijeme i napraviti ovako nešto samo da bi stavio nekome osmijeh na lice, shvatiš da je stvarno čovjek. I to kakav čovjek, jer nije dvojio ni sekunde kad su ga moji prijatelji potražili, poslao im je video u roku dva sata. Napravio je to zato što je čovjek prije svega, ljudina", kaže Katarina.

Image
Foto: Screenshot

"Nije u šoldima sve, nego u prijateljstvu, ljubavi i nesebičnosti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka s proslave postala je viralni hit, a hrabra Katarina osvojila je simpatije tisuća građana. Ona sama pa ni njeni bližnji nisu očekivali da će priča jedne obične djevojke postati takav hit, ali kaže, svi su oduševljeni. U moru crnih vijesti, s kojima se svaki dan susrećemo, drago joj da je upravo njena životna priča mnogima uljepšala dan i ukazala na prave vrijednosti.

"Roditelji, braća, šogorica, nećaci koji su isto uz mene kao i moji prijatelji, nesebični i odani u svakom trenutku, su presretni zbog ovoga. Imam ogromnu familiju vani koja me isto podržava svaki dan i oni su oduševljeni cijelom pričom, a pogotovo mojim prijateljima. Drago mi je zbog mojih prijatelja, da svi mogu vidjeti kako su to divni ljudi, koji su uz mene od početka. Milijun lijepih i pozitivnih komentara na portalima nešto je nevjerojatno za okolnosti u kojima živimo i drago nam je da smo uspjeli na barem jedan dan stvoriti takvo ozračje u Hrvatskoj. Da se vidi da stvarno nije u šoldima sve, nego u prijateljstvu, ljubavi, davanju i nesebičnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljuje svima koji su odvojili vrijeme i pogledali video, a onda još napisali koju lijepu riječ.

Image
Foto: Privatni album

"Borimo se svi skupa, idemo dan po dan"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katarini su liječnici u travnju ove godine dijagnosticirali leukemiju. Dijagnozi je prethodila visoka temperatura koja nije popuštala danima. Osjećala se umorno i iscrpljeno, a kada je vidjela da ne ide na bolje, potražila je pomoć svog liječnika opće praske. Srećom, on je odmah reagirao i isti je dan poslao na vađenje krvi, a potom i na Hitnu.

"I dan danas se divim njemu i njegovoj brzoj reakciji jer me mogao poslati doma sa lijekovima, ali odmah je prepoznao problem i uputio me gdje treba. I otada je sve krenulo, dijagnoza je došla nakon par dana, bila sam shrvana no odlučila sam da me to neće pokolebati i evo borimo se svi skupa i idemo, kako su liječnici rekli, dan po dan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća su joj motivacija bili roditelji i braća, kojima je bilo teško, ali kako je rekla, nikada to nisu pred njom pokazivali. Katarinina obitelj imala je tešku prošlost, ali zahvaljujući zajedništvu, uspjeli su sve prebroditi, a tako se nose s njenom leukemijom. 

"Znala sam da se moram boriti za njih"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo jako povezani, živimo jedan za drugog, a moji roditelji su dali sve od sebe kako bi nam omogućili sve ovo što imamo danas, a u životu im nije išlo glatko. Rat, izbjeglištvo, stvaranje novog života s troje djece na leđima... Rad i trud, a odricali su se svega i dali sve za nas. I onda nas pogodi ovakvo nešto kada nam je trebalo biti najljepše, znala sam da ne smijem klonuti i da se moram boriti ne za sebe, nego za nas." 

Velika joj je podrška i njen dečko koji je svaki dan uz nju i proživljava njene boli i radosti. Tu su i prijatelji za koje bi, kaže nam, dala baš sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatni album

Katarina je oduvijek je bila ljubiteljica sporta, posebno nogometa i rukometa, koji je i trenirala. Bolničke dane kratila je, logično, prateći naše Vatrene u pohodu na srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Posebno je se dojmilo njihovo zajedništvo i prijateljstvo, ističe pritom ono Šime Vrsaljka i Dejana Lovrena, koji su je često nasmijavali u teškim  trenucima. 

"Sjećam se da sam u bolnici gledala doček nogometaša i nakon par sati bila sam jako umorna, ali jednostavno nisam mogla prestati gledati jer sam se osjećala tako sretno i ponosno, nemoguće je to opisati, i pogledala sam ga do kraja. Mislim da nema osobe kojem se nije svidjelo prijateljstvo Šime Vrsaljka i Dejana Lovrena i njihove zajedničke fore koje su nas nasmijavale. Favoriti su mi svi, od prvog do zadnjeg, a ako moram koga izdvojiti bio bi to Luka Modrić, jer je inspiracija života. Njegov životni put je nešto nevjerojatno i mislim da bi mu se svi trebali diviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U njemu ima toliko pozitive, toliko zabave i smijeha"

Ne krije da joj je jedan od favorita uvijek dobro raspoloženi Vrsaljko, koji je i zvijezda rođendanske snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U njemu ima toliko pozitive, toliko zabave i smijeha i zbog toga mi je jako drag. Stvarno sam se od srca nasmijala na svaku njegovu objavu, a bio mi je simpatičan još otkad je igrao za Dinamo. Još ona njegova slika sa zastavom, mislim da nema osobe kojoj se nije svidjela ta slika i sve emocije koje ona nosi i prikazuje."

Velika joj je želja upoznati Šimu i ostatak hrvatske reprezentacije no ako se to i ne desi kaže da neće biti razočarana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šime je snimio video za mene i meni je srce puno."

"Svaki novi dan novo je čudo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katarinu ček transplantacija, ne zna koliko će liječenja potrajati, ali kaže da se s time ne zamara jer mora živjeti dan po dan. Za nju je svaki novi dan i novo čudo.

"Možda zvuči kao isprazna fora, ali kad čovjek doživi ovakvo nešto, shvati da se do tog trenutka zamarao nebitnim stvarima, i da zapravo nije ni živio. Da ništa nije bitno osim zdravlja, ljubavi i prijateljstva. Kad imaš te tri stvari, imaš sve i ništa ti drugo ne treba. A ja svaki dan doživljavam nova čuda ljubavi i prijateljstva. Moj moto bi bio iz knjige Ane Bučević:'Svaka osoba iz svake situacije može napraviti ili da joj ona služi ili da je porazi'. Ja sam odlučila da će mi moja situacija poslužiti u daljnjem životu da postanem boljom i pozitivnijom osobom jer u životu nikad ne smijemo izgubiti vjeru i nadu. I još nešto što ponavljam svaki dan je: "Bože ne tražim lakši križ, nego snažnija ramena da ga mogu nositi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan je prvo ozdraviti do kraja, onda se zaposliti, ali i živjeti punim plućima. Katarina kaže kako bi voljela jednog dana pomagati napuštenim psima, koji su često žrtve ljudske bešćutnosti. 

Image
Foto: Privatni album

O putovanjima još ne razmišlja, o tome će, kaže, kad ozdravi. No ona joj ni ne trebaju jer su joj "ljudi koji je okružuju njen cijeli svijet". Ne krije, međutim, da se jedva čeka vratiti treninzima kickboxinga i svojoj "drugoj obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo