DOBRI STARI NAČINI / Karlovčani našli rješenje za debakl s box barijerama. Hrvatske vode punit će ih pijeskom

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Prije mjesec dana, tvrdili su nadležni, uvjeti nisu bili dobri pa su barijere popustila

8.10.2022.
17:30
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Nakon prvotnih problema s box barijerama u Karlovcu, grad je osmislio rješenje. Kako javlja KAportal, priopćili su kako će u utorak službe grada i županije te Hrvatskih voda obići Brodarce, gdje će se boks barijere puniti pijeskom. Inače, mjesto je to gdje su iste barijere pokazale neposlušnost jer su zbog silne vode odnesene po poljima, potrgane.

Grad navodi da su barijere punjene pijeskom privremeni sustav obrane od poplava, a za izradu planske dokumentacije zadužene su bile Hrvatske vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon debakla barijera za RTL.hr progovorio je inovator iz Samobora, Franjo Pokrajčić. Govorio je tada kao bi barijere izdržale da je sve bilo drugačije. Naime, tada je, govori, već palo dosta kiše, pumpe su bile loše, imali su premalo vremena, a i vodostaj je bio, tvrdio je, za oko 30 centimetara veći nego su pretpostavili iz Hrvatskih voda.

S druge strane iz Ravnateljstva robnih zaliha otkrili su nam i da je nabavljeno 3000 metara dužine mobilnih brana. Pojedinačni okrugli spremnik za vodu promjera je 120 cm i visine 100-120 cm. Ukupna vrijednost nabave bila je 5,487.487,50 kuna s PDV–om. Navedene mobilne brane kupljene su od tvrtke Majo–commerce d.o.o putem javnih natječaja u dva navrata. Prva nabava izvršena je u svibnju 2018. u količini od 1500 m dužine. Druga nabava izvršena je u svibnju 2019. u istoj količini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
hrvatska inovacija /

Ravnateljstvo Civilne zaštite o box barijerama iz Brodarca: 'Kupili smo 3 kilometara tih brana protiv poplave'

Image
hrvatska inovacija /

Ravnateljstvo Civilne zaštite o box barijerama iz Brodarca: 'Kupili smo 3 kilometara tih brana protiv poplave'

"Prema informacijama kojima raspolažemo, ova vrsta mobilnih brana dosad je korištena prilikom vježbi operativnih službi i pokazala se učinkovitom. Navedene mobilne brane imaju atest - ispitivanje vodonepropusnosti Brodarskog instituta Zagreb s pripadajućim certifikatima ovlaštenih tvrtki i tehničkim karakteristikama za GRP ploče s PES/PVC tkaninom od koje su izrađene", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo