PRVO PRIORITETNE SKUPINE / Karlovačka toplana prva objavila kada pušta grijanje. 'Počinjemo kasnije nego ranijih godina'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Istaknuli su i kako nijedan distributer toplinske energije to još nije učinio

17.10.2022.
13:39
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Karlovačka toplana objavila je kako se 20. listopada 2022. godine uključuje grijanje u ogrjevnoj sezoni 2022./2023, prenosi KAportal.

Istaknuli su kako će se prvo uključivati prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isporuka toplinske energije nastupajuće ogrjevne sezone započinje nešto kasnije nego ranijih godina iz razloga povoljnih meteoroloških uvjeta zbog čega još niti jedan distributer toplinske energije preko centralnih toplinskih sustava u Republici Hrvatskoj do sada nije donio odluku o početku isporuke toplinske energije u ogrjevnoj sezoni 2022./2023", dodali su.

Podsjetimo, zagrebačka toplana nije započela ovogodišnju ogrjevnu sezonu. Nešto ranije istaknuli su kako HEP Toplinarstvo svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s istima donijeti odluku o početku uključivanja grijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada su rekli i da od 2006. godine ne vrijedi pravilo da se grijanje pali kada vanjska temperatura nekoliko dana zaredom iznosi 12 stupnjeva. Naveli su tada, podsjećamo, i kako, ako netko želi početi s grijanjem i prije službenog početka, predstavnici suvlasnika trebaju HEP-Toplinarstvu uputiti pisani zahtjev za uključivanjem grijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo