NOVI 'ULOV' / Karlovačka policija ovih dana ima pune ruke posla: Opet su uhvatili švercere koji su prevozili više migranata

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL / Ilustracija

Utvrđeno je da su svi strani državljani koji su prevoženi na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

12.1.2024.
11:03
Sanjin Strukic/PIXSELL / Ilustracija
VOYO logo

Karlovačka policija ovih dana ima pune ruke posla sa švercerima migranata.

Kako su izvijestili, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su od subote 6. do srijede 10. siječnja na području Slunja te općine Rakovica i Žakanje zaustavili vozače koji su upravljali osobnim i kombi vozilima (nacionalnih oznaka Francuske, Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine) i prevozili veći broj stranih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke su u četiri odvojena slučaja proveli kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 40, 26, 25 i 26 godina (državljani Sjeverne Makedonije, Tunisa te Bosne i Hercegovine)", navode.

POGLEDAJTE VIDEO: Kuća diplomata iz MVEP-a nije jedina u kojoj ilegalno žive migranti! 'To je javna tajna, rade to zbog dodatnih prihoda'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi planiraju zatražiti azil?

Utvrđeno je da su svi strani državljani koji su prevoženi, na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.  

"Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane", kazali su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv trojice vozača bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo