sve miriše na devedesete / Karamarkov govor u Kanadi: 'U Hrvatskoj domoljube zovu seljačinama i primitivcima'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na svečanoj je večeri pred nekoliko stotina Hrvata u Kanadi prokomentirao stanje u Hrvatskoj, koje prema njegovim riječima podsjeća na 90-e godine prošlog stoljeća, upozorio ih na opasnost od 'jugofila' koji ne vole Hrvatsku i najavio pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima

15.6.2015.
10:34
VOYO logo

Tijekom svog posjeta Kanadi, šef HDZ-a Tomislav Karamarko održao je govor pred kanadskim Hrvatima u crkvi Kraljice Mira u Norvalu (Ontario). Međutim, doza domoljubnih floskula i zastrašivanje s Jugoslavijom nije besplatno, pa su tamošnji okupljeni morali izdvojiti po 100 dolara za 20-minutni govor i gala večeru.

Karamarko se u svom obraćanju požalio na stanje u Hrvatskoj, 'lažnu' ljevicu, 'nove devedesete', ali i pohvalio svoju stranku i novu predsjednicu koja je 'Hrvatica koja nedjeljom ide u crkvu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku svog govora istaknuo je kako je HDZ 'bazična, fundamentalna stranka' te da je 90-ih srušen 'hrvatski berlinski zid'. Nekoliko puta je ponovio kako je doktor Franjo Tuđman najveći Hrvat 20. stoljeća.

Opasnost od jugofilije i jugonostalgije

"Danas oni predlažu Zakon o braniteljima u kojem predlažu formulaciju sudionik u oružanom sukobu, a ne 'branitelj' i 'agresor'. Postoji jugofilija i jugonostalgija. Kada je doktor Tuđman govorio o pomirbi i kada je ta ruka prijateljstva pružena da bi Hrvati jedinstveno dočekali, rekao bih, agresiju srpsko-četničkog agresora, koji je prijetio raskomadati Hrvatsku i anulirati je s karte svijeta, a hrvatski narod bi trebao nestati za 50 godina... Ta ruka pomiranja nije iskreno prihvaćena. Ovo što govorim, govorim i u Hrvatskoj i to otvorena srca", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedno jutro su se probudili i shvatili da žive u Hrvatskoj. Što će? Ništa, trebalo je preživjeti", dodao je. 

"Svaki put kada su došli na vlast, i 2000. i 2011., pokazali su svoje pravo lice. To je jedan odmak od hrvatske države, to je izrugivanje s Hrvatskom i Domovinskim ratom. Tko nas je zavadio? Je li nam to trebalo? Svašta smo se mi naslušali u Hrvatskoj. Preskupa država da bi smo se s njom kockali", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Snimio: Željko Zidarić, croexpress.eu)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko tvrdi da se u Hrvatskoj negira da se 90-ih nešto bitno dogodilo.

'Mi smo antifašisti'

"Da, volimo reći ‘mi smo antifašisti’. Ali mi smo isto tako, dragi prijatelji, zbog krvavog i crnog iskustva koje imamo s komunizmom, antikomunisti", rekao je i zaradio veliki pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na svaki spomen osude komunizma, predsjednik HDZ-a je 'nagrađen' aplauzom.

"Komunistički režim učinio je golemi zločin nad hrvatskim narodom. Oni moraju priznati da je Josip Broz Tito ništa drugo nego masovni zločinac i krvnik nad vlastitim narodom", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako se u Hrvatskoj vodi jedna svjetonazorska borba te da je 90-ih stvorena jedna nova vrijednost koja se trenutno ne želi priznati. 

"Dragi prijatelji, ne tražimo puno. Samo da se prizna istina. Ne želim da moja i vaša i njihova djeca nose ožiljke kao što mi nosimo iz tih vremena", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

(Foto: Facebook)

'Kod nas ste primitivac i seljačina ako na vašem prozoru visi hrvatska zastava'

"Mi nismo liberali, mi smo kršćani. Isus isto u fokus stavlja pojedinca i slobodu i odnos s Bogom. Želimo biti slobodni u svojoj zemlji. Želimo biti domoljubi u svojoj zemlji. Bio sam u Americi, kod njih ispred kuća u dvorištima vise zastave. Kod nas će reći da ste primitivac, seljačina, kamenjar ako visi hrvatska zastava na vašem prozoru ili balkonu. Doveli su nas u situaciju da biti Hrvat, biti kršćanin, ići u crkvu znači biti nešto nazadno. A tko su oni, ja se pitam. Tko su oni koji kažu da je Tuđman bio diktator, a Ivica Račan otac hrvatske demokracije", pitao se. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Detuđimanizacija znači dekroatizacija'

Karamarko je izjavio kako 'bolesne i nakaradne teme egzistiraju u Hrvatskoj, hrvatskim medijima i udžebnicima'.

"Ovo vrijeme neodoljivo podsjeća na 90-e godine. Opet isti neprijatelj u drugačijim uvjetima pokušava negirati sve hrvatsko. Oni je ne vole. Njima je i hrvatska himna smiješna i suvišna. Detuđimanizacija znači dekroatizacija. Domoljublje, iskreno pravo hrvatstvo u HDZ, a kriminal i korupcija van - formula iz srca koja uspijeva", hvalio je svoju stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počistili Pantovčak od jugoslavenstva

"Veliki smo zagrebački brijeg počistili od jugoslavenstva. Imamo predsjednicu koja se osjeća Hrvaticom, domoljubom i ide nedjeljom u crkvu", rekao je dodavši kako je HDZ pobijedio na svim izborima u zadnje tri godine i najavio pobjedu na parlementarnim izborima.

“Od vas tražimo samo jedno. Ne tražimo ni priloge ni novac ni kupnju oružja. Tražimo da se naoružate i pomognete nama i sebi, i mi vama i sebi, jednim novim zanosom, duhom domoljublja. Molim vas da shvatite da je Hrvatska ugrožena. Mora se shvatiti da moramo biti jedinstveni. Svjesni smo da samo jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske može donijeti uspjeh”, poručio je iseljenicima Karamarko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo