Karamarko: Znalo se da Jović podržava Miloševića, Josipović: Bio je savjetnik i Kolindi

3.10.2014.
16:04
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je danas kako bi se predsjednik Republike Ivo Josipović trebao ispričati građanima zbog izbora Dejana Jovića za glavnog analitičara, ocjenjujući kako je žalosno da je predsjednik Jovića, zbog izjave da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio neliberalan i antidemokratski, smijenio zbog vlastite koristi.

Karamarko je u Gospiću novinarima rekao kako je predsjednik Josipović za svoga savjetnika Jovića izabrao još prije pet godina, iako dobro poznaje njegove stavove protiv hrvatske neovisnosti, a s kojim, kazao je, dijeli isti politički pogled prema Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grube kvalifikacije

"Predsjednik ga jako dobro poznaje i jako dobro zna da je Jović protivnik hrvatske neovisnosti, da je nekoliko puta istupao s tih pozicija, podržavajući čak i Miloševića. Vidjeli ste zadnji istup, žalosno je da ga gospodin Josipović tek sad mijenja zbog vlastite koristi, s obzirom da je u kampanji i želi opet biti predsjednik Hrvatske što bi bilo apsurdno. Gospodin Josipović zna gospodina Jovića, imaju istu ideologiju, imaju isti politički pogled prema Hrvatskoj i mislim da bi se trebao ispričati hrvatskim građanima zbog izbora Jovića", rekao je.

Josipović je novinarima u Osijeku izjavio da je Jovića razriješio jer se "temeljno nisu složili oko jednog važnog političkog pitanja", ali mu zahvaljuje na njegovu dosadašnjem radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je riječ o grubim kvalifikacijama gospodina Karamarka, podsjetio bih da je Jović bio savjetnik kandidatkinje HDZ-a za predsjednicu Kolinde Grabar-Kitarović, u vrijeme kada je bila ministrica, te ministru Miomiru Žužulu, dakle važnjim ljudima iz njegove stranke", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo