Karamarko smijenio sve Račanove tjelesne čuvare

Ministar je smijenio 12 osoba koje su bile u osiguranju pokojnog premijera Račana i koje su trebale osiguravati predsjednika Josipovića.

6.5.2010.
8:49
VOYO logo

U utorak je rješenje o raspoređivanju iz Uprave za osiguranje u policijsku postaju Trnje dobio Goran Vuković Vuk koji je bio šef Račanova osiguranja i koji je trebao osiguravati Josipovića, a ukupno se iz Uprave za osiguranje uklanja čak dvanaest osoba, i to uglavnom onih koji su osiguravali Račana. Najmanje njih petorica konkurirali su za osiguranje novog predsjednika države.

Predsjednik Ivo Josipović je potvrdio da su smjenjeni ljudi koje je želio u svom osiguranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provjeriti ću je li posrijedi politička odluka i je li na djelu obračun s takozvanim "lijevima" u policiji. Ako bi se pokazalo da je tako, onda tek trebam vidjeti što se može učiniti", izjavio je Josipović za Večernji list.

Visoki dužnosnik iz MUP-a kaže da su svi doživjeli degradaciju baš iz političkih razloga. Žustrim tonom objašnjava da je to zato što su politički opredijeljeni i što otvoreno govore kako "čekaju da SDP pobijedi na izborima i preuzme vlast". Naš sugovornik kaže da takvim izjavama i stavovima smijenjeni tjelesni čuvari prijete ostalima u Upravi za osiguranje revanšom kada esdepeovci dođu na vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj visokopozicionirani sugovornik iz MUP-a tvrdi da smijenjene osobe nisu barem deset godina bile na provjeri fizičke spreme, ali je njihov osnovni problem što su duboko ispolitizirani. Dodaje da su premješteni u drugu ustrojstvenu jedinicu, ali da im ostaje isti opis radnog mjesta i plaća. Izgubit će, kaže, prekovremene sate i dnevnice jer više neće raditi iste poslove osiguranja niti ići na putovanja.

Podsjetimo, Josipović je zbog osiguranja bio u sukobu s Karamarkom odmah nakon pobjede na predsjedničkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je završila tako da je predsjednik popustio i u tišini pristao na kompromis. Tako je zatvorio frontu koja je bila otvorena između Pantovčaka i MUP-a.

Prethodni članci:

arti-201005040821006 arti-201003170662006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo