KARAMARKO: / Razočarao me Božo Petrov, imao je priliku nešto promijeniti

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

"Razočarao me Božo Petrov. Pošto je dobio izbore i imao želju da se nešto mijenja, osobito ova struktura na vlasti.

20.12.2015.
19:41
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

"Mi, koji dolazimo s gotovim programima, koji smo reformisti, s nama nisu ušli u koaliciju. Imam pravo biti razočaran. Ono što mogu reći mazohistički - volio bih da uspiju. Naši građani nemaju pravo čekati na naše političarske dogovore i ove čudne trakavice, kojima smo svjedoci bili ovih mjesec i pol dana", razočarano je ustvrdio Karamarko.

"Ti Mostovi papiri... to je podjela fotelja"

Na pitanje zašto su HDZ i njegovi koalicijski partneri, Karamarko je rekao da "predugo traju, postali su kontraproduktivni i ušli u sferu iracionalnog".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KARAMARKO NAPUSTIO SASTANAK: /

Bilo je mučno, sve se svelo na podjelu fotelja

Image
KARAMARKO NAPUSTIO SASTANAK: /

Bilo je mučno, sve se svelo na podjelu fotelja

"S ozbirom na zahtjeve Mosta, osjećali smo se kao učenici u nekom razredu gdje veliki razrednik dirigira s nekim čudnim testovima. Stvorio se jedan skup aksioma nedodirljivih kreacija u režiji Mosta po sistemu potpiši, uzmi ili ostavi - mislim da to nije dobar način u ovim vremenima. Došli smo do onog momenta kad smo trebali potpisati jedan dokument kojo je po meni nesuvisao. Ta dva papira su bile podjele fotelja", kazao je šef HDZ-a ponovivši da je od početka bio skeptičan spram ideje o tripartitnoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Birači bi kaznili HDZ da je išao s SDP-om

Uvjeren je, kaže, da bi birači kaznili HDZ da su ušli u koaliciju sa SDP-om. Odbio je, pak, tezu da ga je Zoran Milanović prevario u pragovorima s Mostom.

"Nije me prevario zato jer smo mi bili čvrsti u odluci da nećemo potpisati. Možda mislite na malu scenu prije dolaska tamo. Sjedili smo moji kolege, suradnici i ja, te razgovarali o mogućim scenarijima. Gospodin Čuljak i Dragovan su u jednom momentu bili telefonski u kontaktu jer ih je zanimalo kako ćemo postupiti (a znali su odluku našeg predsjedništva). Ja sam rekao da nećemo potpisati. U jednom momentu je gospodin Čuljak dao svoj mobitel meni, a Dragovan Milanoviću, i nas dvojica smo se čuli. Zanimalo ga je što ćemo, ja sam rekao da nećemo potpisati. On je čak predložio da zajedno dođemo pred kamere i kažemo da idemo na nove izbore. Stekao sam dojam da ni oni neće potpisati. Kad sam došao u prostoriju, Petrov je pitao Milanovića što je odlučio. Rekao je neka gospodin Karamarko prvi krene odgovoriti. Ja sam rekao da ne želim potpisati, a na to je on rekao da će potpisati", ispričao je Karamarku iznova odbivši tvrdnju da je nasamaren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićevo kokošarenje i šibicarenje

"On je samo pokazao trenutak velikog političkog nepoštenja. On je valjda mislio da je veliki političar ako je tako izveo da on ne govori prvi. Moram priznati da smo se poslije smijali tome. Moram reći, to je kokošarenje, šibicarenje... Prevara i laž ne prolaze. Nije me prevario jer smo mi imali svoju odluku, ali je taj gospodin pokazao svoje pravo lice", kazao je o Milanoviću.

Na koncu, upitan postoji li mogućnost da i on napravi 'salto mortale' poput Milanovića i vrati se u pregovore, Karamarko je odgovorio protupitanjem: "Izgledam li vam ja tako da mogu ići u salto mortale?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ljut na predsjednicu Republike

"Postoji granica iza koje se mi povlačimo. To su oni principi. Ova vlada nije bila ni za jednu reformu. Odjednom, ", rekao je u razgovoru za RTL.

Što se tiče predstojećih događaja, predsjednik HDZ-a očekuje da predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović raspiše nove izbore ako do utorka ne bude dogovoreno ime novog mandatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo