Karamarko postaje Kosoričin potpredsjednik?

15.2.2011.
8:46
VOYO logo

Ministar policije Tomislav Karamarko želi se politički angažirati u HDZ-u kao jedan od vodećih ljudi desnog krila stranke. O svojim političkim ambicijama zasad govori vrlo načelno, pozicionirajući se kao nestranački ministar čija popularnost raste i koji još "razmišlja o opcijama".

No, Karamarko je jedan od osnivača HDZ-a i logično je da svoju političku budućnost vidi u okvirima te stranke, tvrde sugovornici Jutarnjeg lista te dodaju da bi, kao jedan od najuspješnijih ministara u Vladi, usto i osobno blizak premijerki Kosor, Karamarko bio dobrodošlo pojačanje na predstojećim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrh vladajuće stranke navodno mu je predložio ulazak u Predsjedništvo HDZ-a te mu je ponudio moguće potpredsjedničko mjesto, ako odluči nositi stranačku listu u jednoj od izbornih jedinica. Time bi se Karamarko uklopio u sliku reformiranog HDZ-a kakvog premijerka Kosor želi predvoditi na predstojećim parlamentarnim izborima.

Osima Karamarka, u novoj garnituri vodećih HDZ-ovaca tako bi se mogli naći i novi ministri Domagoj Milošević i Martina Dalić (oboje su već članovi stranke), mlađi ministri Goran Jandroković i Jasen Mesić, te pripadnici nove generacije HDZ-ovaca koje predstavlja Martina Banić, čelnica Mladeži HDZ-a i šefica kabineta Jadranke Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnici premijerke Kosor smatraju da je reforma HDZ-a teško provediva bez stranačkih izbora. Procjena je da bi mogli biti sazvani nedugo nakon završetka pregovora s EU, vjerojatno pri kraju turističke sezone od koje Vlada puno očekuje.

Do tada u HDZ-u, zaključuju sugovornici iz HDZ-a, neće se javno raspravljati o kadrovskim promjenama, pa ni o političkoj budućnosti Tomislava Karamarka. No, taj bi scenarij, međutim, svojim privatnim incijativama mogli pokvariti ugroženi HDZ-ovi "starosjedioci", prije svih Vladimir Šeks i Božidar Kalmeta, te bivši ministar financija Ivan Šuker .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102130196006 arti-201102140811006 arti-201102060324006 arti-201102140004006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo