opći izborni sabor hdz-a / Karamarko: 'Nećemo dopustiti da SDP i Most ruše Vladu i da vrate Milanovića na vlast!'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na saboru su, uz 2122 delegata s pravom glasa i brojni gosti, među kojima su predsjednici i predstavnici drugih stranaka Domoljubne koalicije

28.5.2016.
13:07
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - U dvorani Vatroslava Lisinskog iza podne je počeo 17. opći izborni sabor stranke koji će izabrati zamjenika predsjednika, potpredsjednike i članove Predsjedništva HDZ-a te ostala tijela nužna za funkcioniranje stranke za naredne četiri godine, a među brojnim gostima na skupu nema predstavnika HDZ-ova partnera u vlasti Mosta nezavisnih lista.

Sabor je otvorio glavni tajnik i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, koji je pozdravljen toplim pljeskom, za razliku od predsjednika HDZ-a TomislavaKaramarka, koji je po ulasku u dvoranu dočekan prilično mlako, unatoč višestrukim pozivima animatorice, koja je s razglasa pozivala: "Može li to jače? Ipak je ovo pobjednička stranka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković zahvalio na podršci

Na saboru su, uz 2122 delegata s pravom glasa i brojni gosti, među kojima su predsjednici i visokopozicionirani predstavnici drugih stranaka Domoljubne koalicije te zagrebački gradonačelnik i predsjednik stranke BM 365 Milan Bandić, no predstavnika Mosta nije bilo.

Na saboru se bio i predsjednik Vlade Tihomir Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opa, ima vas", rekao je na početku Orešković.

"Velika mi je čast biti na čelu Vlade i zahvaljujem vam što ste mi ukazali tu čast. HDZ će u svom radu voditi računa o interesima Hrvatske. Zajedno smo radili na proračunu koji je potvrdila i Europska komisija. Došli smo obaviti posao, provesti reforme. Ja se svog dijela dogovora i riječi držim", rekao je, između ostalog, premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nećemo dopustiti rušenje Vlade'

Nakon premijera, skupu se obratio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Onima koji žele ultimatume poručujem - to vam neće proći! Vladu žele srušiti, i to Vladu u kojoj je HDZ stožerna stranka, oni kojima su puna usta reformi, a zapravo koče svaku ideju. Hrvatska treba jaku Vladu. Neću pristati na presudu nekog partijskog suda da sam ja i da je stranka učinila nešto nezakonito. To bi bila izdaja svih vas. Snaga HDZ-a ste vi. Nikada niste dopustili blaćenja. Zato ja odgovornost polažem samo vama. Nikada vas neću izdati. Nikada neću dopustiti da zbog laži uzdignute glave ne možemo hodati ulicom. Oni ne znaju da državu ne vodimo zbog osobnih probitaka. Nećemo im to dopustiti. Budite bez brige, nećemo dopustiti da SDP i Most ruše Vladu i da vrate Milanovića na vlast", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku rada Općeg sabora, Brkić je pozvao HDZ-ovce da u sebi pronađu energiju i ljubav svojih utemeljitelja te da u zajedništvu i jedinstvu stvore pretpostavke za razvoj i budućnost domovine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo