KARAMARKO: / Ne treba robovati rokovima, a realna opcija su i novi izbori

Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorović
19.12.2015.
17:42
PIXSELL, Davor Javorović
VOYO logo

"Mi smo to malo prerađivali, nastavit ćemo oko 17 sati i imat ćemo jasne stavove kada dođemo na sastanak u Most", rekao je Karamarko novinarima upitan jesu li donijeli odluku vezanu uz pitanja Mosta upućena HDZ-u i SDP-u. "Red je da Most prvi sazna što HDZ misli o pojednim točkama, a onda javnost", kazao je Karamarko.

Pomalo čudno očitovanje s 'da' ili 'ne'

Most nezavisnih lista objavio je dokument u sedam točaka "Preliminarni okvir dogovora za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove vlade Republike Hrvatske", koji je sinoć ponudio HDZ-u i SDP-u. Kako bi se "očitovale pozicije" svih strana u pergovorima, očekuje da se predstavnici sve tri strane ispod svake predložene točke odgovorima "da" ili "ne" i parafom izjasne prihavćaju li je. Na temelju postignute razine suglasnosti, izradila bi se službena zajednička izjava a nakon toga i cjeloviti ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EVO ŠTO TRAŽE: /

Most na Twitteru objavio prijedlog HDZ-u i SDP-u

Image
EVO ŠTO TRAŽE: /

Most na Twitteru objavio prijedlog HDZ-u i SDP-u

Upitan kako komentira traženje da Mosta da se o njihovim prijedlozima izjasne s "da" ili "ne", odgovorio je da to jest malo čudan način, ali i da ih razumije.

"Očito je i njima na neki način jasno da ovo treba sve skupa završiti, iako ja preferiram razgovor i diskusiju o svemu, pa makar potrošili malo više vremena", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba robovati rokovima

Smatra da ne treba robovati vremenskim rokovima i tome da večeras treba sve znati.

"Možda o nekim stvarima treba razmisliti i promisliti, možda će biti nekih zanimljivih prijedloga, možda ćemo se i u nedjelju nalaziti. Ostavljam sve otvoreno. Imamo još par dana i to treba dobro iskoristiti", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio odgovoriti na pitanje je li za stručnog premijera ili da to bude Božo Petrov kazavši kako ne izlazi s imenima.

Ponovio je da je skeptičan prema dobrom funkcioniranju tripartitne vlade, ali i istaknuo kako su dobrodošli svi koji imaju dobru volju i energiju za reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realna je i opcija novih izbora

Smatra da je uvijek realna i opcija novih izbora. Ponovio je kako je HDZ pokušavao izbjeći tu opciju jer su ljudi zasićeni i traže novu i efikasnu vladu koja će početi rješavati njihove životne probleme, a novi izbori će koštati oko 130 milijuna kuna.

"Naš proračun nije toliko bogat da se možemo razbacivati tolikim novcem, ali ako će to biti opcija, ništa ne prejudiciram, spremni smo i za tu opciju i za pobjedu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović pitati hoće li, ako ne bude dogovora, u utorak nakon konzultacija raspisati nove izbore, dodao je.

"Milanovića još nismo učlanili u HDZ"

Upitan kakv je dojam na njega u petak na sastanku u Mostu ostavio Zoran Milanović, odgovorio je kako ga još "nije učlanio u HDZ s obzirom na njegove promjene raspoloženja i svakodnevni salto mortale".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo danas nastaviti pa ćemo vidjeti kako će to ići", rekao je Karamarko.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo