IZBORI SU MU NEPRIHVATLJIVI / Karamarko: 'Ne predajem se! HDZ je imao dobru taktiku, ali neki zastupnici se nisu držali dogovora'

Karamarko tvrdi kako 'HDZ nije imao lošu taktiku za preslagivanje parlamentarne većine, ali neki od zastupnika s kojima su pregovarali - izigrali su HDZ'

17.6.2016.
13:36
VOYO logo

Nakon konzultacija s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, šef HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je kako će nastojati preokrenuti situaciju te ipak formirati novu parlamentarnu većinu. Također je dodao kako je HDZ spreman za izbore ikoliko dođu do njih.

Karamarko tvrdi kako 'HDZ nije imao lošu taktiku, ali neki od zastupnika s kojima su oni razgovarali, potpisali su za raspuštanje Sabora'. Međutim, predsjednik HDZ-a ne gubi nadu te vjeruje kako može preokrenuti mišljenje nekih zastupnika koji su potpisali za raspuštanje Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli smo da imamo našeg kandidata za mandatara i da ćemo pokušat u idućih osam dana skupiti parlamentarnu većinu. Imamo kvalitetnog kandidata, koji može pokrenuti gospodarstvo", rekao je.

"Ne predajemo se. Nastavljamo razgovore s ljudima s kojima smo već počeli razgovarati. Nama su izbori najgora opcija zbog gubljenja vremena i troškova. Taktika je bila dobra, ali se onda neki nisu držali dogovora", istaknuo je dajući do znanja kako je HDZ imao dogovor s nekim zastupnicima kada su krenuli u rušenje Tihomira Oreškovića te su računali na njih u naknadnom preslagivanju parlamentarne većine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan za vlastitu poziciju u stranci, istaknuo je kako će 'znati verificirati što je loše napravio'.

"Predsjednik Sabora će odlučiti o sjednici, sigurno ne ja. Idem se sada naći s njim pa ćemo vidjeti", odgovorio je na pitanje vrši li pritiske na Željka Reinera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo