Kapović zbog prijava u policiju ide 'kao u kafić'

Načelnik općine Vir Kristijan Kapović toliko je puta prijavljen zbog zlouporaba i nezakonitosti u radu da sam priznaje kako u policiju ide 'kao na kavu.

5.12.2009.
16:29
VOYO logo

Iako odrađuje već treći načelnički mandat u Viru, SDP-ovac Kristijan Kapović među hrvatskim je načelnicima vjerojatno rekorder po broju policijskih obrada.

Zbog navodnih zlouporaba i nezakonitosti u radu, zadarski su policajci u posljednje četiri godine o Kapoviću sastavili više od sto različitih izvješća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na početku mi je bilo neugodno, znaš da je policija jako ispolitizirana, bojao sam se namještaljke, a prvi put u životu sam se susreo s 'represivnim aparatom'. Kasnije se navikneš, nemam se čega plašiti, pa odlazim u policiju kao u kafić. Upoznao sam valjda sve zadarske inspektore za gospodarski kriminal jer sam 2005. i 2006. godine najmanje jednom mjesečno bio u policiji", priča Kapović.

Najveći broj prijava je anoniman, no jedan dio njih potpisali su i njegovi bivši koalicijski partneri ili političkih konkurenata iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uglavnom su te prijave išle u predizbornim kampanjama i sadrže navodne pronevjere koje su višestruko veće od svih proračuna otkako sam načelnik! Ali, nakon mora prijava, samo je jedna od njih rezultirala podnošenjem kaznene prijave od strane policije. Otišao sam u Općinsko državno odvjetništvo i obavio razgovor, dokumentirao svoje tvrdnje i - ništa! Već tri godine nemam nikakvu povratnu informaciju", kazao je Kapović za Slobodnu Dalmaciju.

Smatra kako se policija, koja je u početku vrlo brzo reagirala na svaku dojavu, sada i sama 'umorila', jer, kako kaže, ništa ne pronalaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, zbog jedne od brojnih privatnih tužbi na jednom od suđenja je posljednji put bio u utorak.

Prethodni članak:

arti-200903150002006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo