KAOS ZBOG OBILNE KIŠE: / Otac s troje djece zbog nabujalog potoka zapeo u polju, poplavljeni podrumi, vatrogasci ispumpavaju vodu

Image
Foto: PIXSELL

Brojni građani zatražili su intervencije jer im je voda prodrla u domove.

31.3.2018.
18:36
PIXSELL
VOYO logo

Obilna kiša koja je cijeli dan padala u Zagrebu i okolici izazvala je brojne probleme. Građanima su poplavnjeni podrumi zbog čega su u 20-ak slučajeva morali intervenirati vatrogasci, koji su sudjelovali i u spašavanju muškarca i troje djece iz polja gdje su zapeli s traktorom.

Kako doznajemo, u selu Jesenovec kraj Sesveta, mještanin je kasno poslije podne traktorom zapeo u polju. Naime, zbog obilne kiše nabujali su vodotoci lokalnih potoka, pa se voda izlila u polja i otežala mu prolaz. Traktor na kojem se nalazilo i njegovo troje djece, zapeo je u blatu. Budući da kiša nije posustajala u pomoć je pozvao i susjede i lokalne vatrogasce ne bi li ga spasili. Zajedničkim naporima nešto prije 17.30 sati obitelj i njihov traktor izbavljeni su iz kaljuže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u Sesvetama, gdje su bile još tri intervencije zbog oborinskih voda koje su prodrle u stambene objekte, vatrogasci su morali pomagati i građanima u Dubravi, Medveščaku, Novom Zagrebu i na Peščenici.

Zbog kiše koja je padala tijekom poslijepodneva na zagrebačkom području, Županijski centar 112 Zagreb je zaprimio 100-tinjak dojava građana, zbog podizanja šahtova i plavljena podrumskih prostorija obiteljskih kuća. Najkritičnije je na području Svete Klare, Sesveta, Čučerja i Dubrave. Obaviješteni su Odvodnja Zagreb, vatrogasci, policija i Hrvatske vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi još i ustra najavljuju obilniju kišu. Vrijeme bi se moglo smiriti tek početkom idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo