OLUJNI VJETAR ŠOKIRAO ZAGREPČANE / Oštećeni brojni auti! Srušeno ogromno stablo na parkingu zgrade, crijepovi padali s krovova, vatrogasci pretrpani dojavama

Image
Foto: Danas.hr/RTL

I osječki Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o padu stabala te telefonskih i električnih stupova na prometnice

4.2.2023.
11:00
Danas.hr/RTL
VOYO logo

Olujni vjetar je danas priredio kaos u Zagrebu, grane drveća su padala na automobile i ceste. Stanare Remize jutros je dočekalo srušeno ogromno stablo koje je napravilo veliku štetu na parkingu njihove zgrade.

Image
Foto: Danas.hr/RTL

Vjetar ruši stabla i nosi crijepove u Zagrebu

Naime, građanin, šokiran dok je izlazio iz kuće, poslao je za Danas.hr slike i video iz zagrebačkog kvarta na Remizi na kojima se vidi kako se zbog strašnog vjetra srušilo ogromno stablo na parkingu stambene zgrade. Oštećeno je oko 10 auta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na zagrebačkom Vrbiku, u Ulici Veselka Tenžere, vjetar je srušio brezu koja je pala na stazu između zgrada, ali nije bilo ozlijeđenih. Vatrogasci su, piše Jutarnji list, dobili dvadesetak dojava o štetama koje je snažan vjetar izazvao na Ljubljanici i u Španskom. Uglavnom je riječ o srušenim stablima i crijepovima koje je vjetar nosio s krovova.

"Ne možemo trenutno razgovarati jer imamo toliko dojava da jednostavno ne stignemo", kazali su novinarima Jutarnjeg lista vatrogasci Javne vatrogasne postaje grada Zagreba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas je izdao crvena i narančasta upozorenja zbog snažnog vjetra. Crveno upozorenje izdano je za Velebitski kanal, gdje su mjestimice mogući udari vjetra od 35 do 70 čvorova. Narančasto upozorenje je izdano za područje zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića te osječke regije.

Image
POGLEDAJTE OVU SRAMOTU /

Ovo danas u Zagrebu je prestrašno gledati: 'Tužno i jadno. To je nažalost slika naše metropole!'

Image
POGLEDAJTE OVU SRAMOTU /

Ovo danas u Zagrebu je prestrašno gledati: 'Tužno i jadno. To je nažalost slika naše metropole!'

Olujni vjetar i na osječkom području

Zbog olujnog vjetra koji je u subotu ujutro zahvatio osječko područje, osječki Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o padu stabala te telefonskih i električnih stupova na prometnice, doznaje se u tome Centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaprimljeno je 20-tak dojava o padu stabala, te telefonskih i električnih stupova na prometnice na području Osijeka, Belišća, Bizovca, Dalja i Vuke. U Osijeku je olujni vjetar porušio štandove na sajmu antikviteta,

Dežurne službe su na terenu, a za sada nema dojava o ozlijeđenim osobama, kažu u Centru. Iz osječke Gradske uprave izvijestili su kako djelatnici gradskog komunalnog poduzeća "Unikom" čiste ulice, a trenutno je na tome angažirano 35 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo