Kaos u prometu zbog snijega i olujnog vjetra

Ovog bi ponedjeljka cijela Hrvatska mogla završiti pod bijelim pokrivačem.

14.12.2009.
11:14
VOYO logo

Vrijeme u Hrvatskoj je oblačno, na Jadranu povremeno pada kiša, a u unutrašnjosti snijeg. Puhat će povremeno umjeren, poslijepodne na udare u Slavoniji mjestimice i jak sjeveroistočni vjetar, na sjevernom dijelu Jadrana umjerena i jaka, podno Velebita ponegdje olujna bura, a na južnom istočnjak i jugo.

Temperature će se u unutrašnjosti kretati uglavnom između -3 i 0, na sjevernom Jadranu 2 i 6, u Dalmaciji 5 i 10°C. I idućih dana većinu Hrvatske očekuju temperature ispod nule, osim u južnoj Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Zavižanu je do 13 sati izmjereno 34 centimetara snijega, u Korenici 35, a na Plitvičkim jezerima 24 centimetra. U Udbini je napadalo 20 centimetara snijega, a na zagrebačkom Sljemenu 15.

Na put obavezno sa zimskom opremom

Snježno vrijeme je otežalo prometovanje na autocestama, izvijestio je Hrvatski auto-klub. Od 13,15 sati, dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila. Za sav promet zatvorena je i dionica Jadranske magistrale (D 8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena, zbog olujnog vjetra i snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači koji krenu na put kroz Liku i Gorski kotar trebali bi imati zimsku opremu, te prilagoditi brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Prethodni članak:

arti-200912110222006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo